Εφοριακοί με καταθέσεις -μαμούθ εντοπίσθηκαν από ελέγχους στα «πόθεν έσχες» τους

Εφοριακοί με καταθέσεις -μαμούθ εντοπίσθηκαν από ελέγχους στα «πόθεν έσχες» τους

Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα σε υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και εντοπίσθηκαν εννέα υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων

Εφοριακοί και τελωνειακοί με περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν εντοπίσθηκαν στη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»
των υπαλλήλων της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων- νυν της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στο σύνολο των 188 ελέγχων που έγιναν έως τώρα, διαπιστώθηκαν εννέα περιπτώσεις εφοριακών και τελωνειακών που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία ανέρχονται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


Ειδικότερα, βρέθηκαν:
-ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 577.000 ευρώ, (στοχευόμενος έλεγχος)
-ένας υπάλληλος (εφοριακός) μαζί με τη σύζυγο του - υπάλληλο εφοριακό, με απόκλιση 568.000 ευρώ, (εντολή ολοκλήρωσης της Δ/νσης Επιθ/σης Υπηρεσιών)
-ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 167.000 ευρώ, (πορισματική έκθεση)
- ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 78.000 ευρώ, (στοχευόμενος έλεγχος)
-ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 58.000 ευρώ, (από καταγγελία)
-ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 57.000 ευρώ, (από καταγγελία)
-ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 55.000 ευρώ, (εισαγγελική παραγγελία)
-ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 24.000 ευρώ, (από καταγγελία)

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου) και στον Εισαγγελέα (για ποινική αξιολόγηση).

ΣΧΟΛΙΑ (144)

20.000...

...και 30.000 διαφορές...? καταθέσεις μαμούθ όντως...χα,χα,χα,χα,χα,χα!!! Γράφτε κι άλλα, πλάκα έχετε...πίσσα, πούπουλα, απόσπασμα, ξερονήσια, μαστίγωμα, ΤΩΡΑ ΛΈΜΕ...

Μονο που δειχνει ταμειακη

και παλια χαρτονομισματα η φωτο. Επρεπε να μπει φωτο με λαγκαρντ ντυμενη ζαντ αρκ

Planet

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί μόνο 9 από χιλιάδες διευθαρμενους εφοριακους τελωνειακούς πιάσανε και από τους 9 οι 5 μαριδες.

dias

Απο καταγγελια και εισαγγελική παραγγελία μονο.Μαλιστα και γιατι δεν γίνεται διασταύρωση σε όλους ?

Βκ

Εφοριακοι και τελωνιακοι με καταθέσεις-μαμουθ;;Δεν μπορώ να το πιστέψω!!!

Graecopithecus

Πληρώνετε ραγιάδες για το πιό διεφθαρμένο οθωμανικό κράτος στον κόσμο. Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (εφορία, πολεοδομία, κ.τ.λ.) συνεχίζουν να εκβιάζουν και να τα παίρνουν μαύρα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου. Αυτά τα λαμόγια θα κουνούσαν και το δάχτυλο σ' αυτούς που εκβίαζαν. Παραδειγματική τιμωρία με δήμευση περιουσιών και ισόβια μήπως και ξεβρωμίσουμε.

kos

ραγιά κατάλαβες τώρα γιατί σου παίρνουν το σπίτι για ένα χιλιάρικο?

Παϊσιόφιλη Χριστιανή

Θυμίζω πως ψηφισμένη απόφαση των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώτος Νόμος που πέρασαν το 2015 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η απαγόρευση οποιασδήποτε αξιολόγησης δημοσίου υπαλλήλου, έστω και παιδόφιλου δασκάλου/επικίνδυνου γιατρού ΕΣΥ/διεφθαρμένου εφοριακού. Άρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προστάτες αυτών των λαμογίων, και ηθικοί αυτουργοί στα εγκλήματα τους.

όταν 28-07-2017 11.45

ξεκίνησα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα σε ένα λογιστήριο νυχτερινού κέντρου έμαθα τι σημαίνει μίζα στην εφορία όταν είδα 500.000 δραχμές εκείνη την εποχή μέσα σε ένα φάκελλο προκειμένου να ετοιμαστούν τα εισιτήρια της επόμενης νύχτας. Δυστυχώς το φαινόμενο αδήλωτου δηλαδή μαύρου χρήματος υπήρχε και θα υπάρχει στις εφορίες όσο υπάρχει ατιμωρησία. Και αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους δύο πράγματα πρέπει να κάνει το Ελληνικό Δημόσιο. Πρώτο να θέσει σε αργία τους υπαλλήλους που πιάστηκαν με αδήλωτο χρήμα και δεύτερο δεσμεύει όλα τα περουσιακά στοιχεία που έχουν στο όνομα τους ακόμα και την πρώτη κατοικία και τα χρήματα να δοθούν στο Ελληνικό κράτος. Ίσως λέω ίσως αν υπάρξει τέτοια τιμωρία όσοι θελήσουν να κάνουν το ίδιο , να το σκεφτούν πολύ καλά.

Νταλια

Κλέφτες ελεύθεροι επαγγελματίες δεχτείτε τους ελέγχους απο τα λαμογία τα καλοπαίδια του Αλέξη...Ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοκτονούν δεν έχουν τα βασικά για τα παιδιά τους και τα λαμογία οι εφοριακοί αλωνίζουν ανενόχλητοι...Καρκινώματα του κράτους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ