Εξαγγελίες Τσίπρα: Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για 40.000 εργαζόμενους με «μπλοκάκι»

Εξαγγελίες Τσίπρα: Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για 40.000 εργαζόμενους με «μπλοκάκι»

Κίνητρα για την μετατροπή των αυτοαπασχολούμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς εργαζόμενους δίνονται στις επιχειρήσεις μέσω της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών, κατ' αρχήν για 12 μήνες

Κίνητρα για την μετατροπή των αυτοαπασχολούμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς εργαζόμενους δίνονται στις επιχειρήσεις μέσω της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών, κατ' αρχήν για διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Απαραίτητη προϋπόθεση θα αποτελέσει η εγγραφή στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 22.000 εργαζόμενοι, που ωφελούνται από τον επιμερισμό των εισφορών, έναντι 100.000, που εκτιμάται ότι εργάζονται με μπλοκάκι σε έως δύο εργοδότες.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός , εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας,θα ωφεληθούν χιλιάδες  εργαζόμενοι,που σήμερα εμφανίζονται, ψευδώς, ως αυτοαπασχολούμενοι.  

Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνεται και η εργοδοτική εισφορά των Δώρων και του Επιδόματος Αδείας. Ανώτατο όριο επιδότησης θα είναι τα 350€ το μήνα.

- Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κατ’ αρχήν 40.000 εργαζόμενους, που σήμερα παρέχουν υπηρεσίες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών σε έως δύο «εργοδότες».
- Δικαιούχοι είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που απασχολούν εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και θα έχουν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τη στιγμή της επίσημης έναρξης του προγράμματος.
- Το πρόγραμμα θα προβλέπει την υποχρέωση διατήρησης του συνόλου του προσωπικού για ορισμένο διάστημα πριν την έναρξη της επιδότησης και διατήρηση των ωφελούμενων εργαζομένων με την ίδια σχέση εργασίας (εξαρτημένη εργασία) για ορισμένο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησης.

Η διαγνωστική μελέτη για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα που συνέταξε η ΔΟΕ τον Ιούλιο του 2016, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους κοινωνικούς εταίρους, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στην αγορά εργασίας είναι η ψευδής αυτοαπασχόληση. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της «μεταμφίεσης» είναι η παράκαμψη όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας εις βάρος του εργαζομένου, σε ότι αφορά ωράρια, μισθούς, επιδόματα, δώρα εορτών, άδειες κλπ.
 
Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν κύκλοι ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.),επικεντρωμένοι στο φαινόμενο αυτό.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε επίσης πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 60.000 εγκλωβισμένων εργαζόμενων που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι η βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση, οι «εγκλωβισμένοι» της αγοράς εργασίας θα επανεκπαιδευτούν με στόχο την αναζήτηση εργασίας (κόστος προγράμματος 100 εκατ. ευρώ)

Σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης,ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι έως το τέλος του έτους οι δικαιούχοι των Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα ανέλθουν σε 700.000, ενώ θα δημιουργηθούν 1.800 νέοι παιδικοί σταθμοί, που θα φιλοξενήσουν επιπλέον 60.000 παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΒΑΣΙΛΗΣ

Πασαλείμματα, αντί να μειώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Sm

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές...με αριστερή ευαισθησία!

Γιάννης

Σίγουρα Πινόκιο, ότι πεις. Και μόλις τα κάνουν όλα αυτά, θα βγει μια ρύθμιση που θα τους τα παίρνει διπλά.

Σιγά

Σε πιστέψαμε... Πάλι μονομερή ενέργεια πάς να κάνεις και θα την αποσύρεις στη συνέχεια απατεώνα.

....

καλά...άμα παραπονιέσαι για σένα θα σε ενεργήσει πολυμερώς...χάρη πάει να σου κάνει επειδή σε βρίσκει ήδη βλακαηδωνιασμένο

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ

Η γνωστή απάτη των εργοδοτών. Και εγώ έχω υπογράψει σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων ιατρικών υπηρεσιών αλλά μόνο ανεξάρτητος δεν είμαι.... Πλήρως εξαρτημένη εργασία, με Σάββατα, Κυριακές, χωρίς άδεια, να με αναγκάζουν να ασκώ και άλλη ειδικότητα εκτός από την δική μου!!! Ντροπή....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2c0672881fb57179be731af3aaef5dd3_XL

Ήταν μια από τις περιπτώσεις που απέδωσαν τα περισσότερα χρήματα όλων των εποχών που έχουν παραχθεί από καταναλωτικά προϊόντα. Ωστόσο, τα κέρδη αυτά μόλις μεταφέρθηκαν στους μετόχους του μεγαλύτερου κατασκευαστή του iPhone.

fd2_XL

Να λύσει τυχόν απορίες για θέματα που άπτονται της μείωσης του φόρου εισοδήματος για δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής επιχειρεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μέσω ενός χρήσιμου Οδηγού στη λογική των ερωταπαντήσεων.