«Βόμβα» στα έσοδα από την απόφαση του ΣτΕ για τις παρατάσεις παραγραφής

«Βόμβα» στα έσοδα από την απόφαση του ΣτΕ για τις παρατάσεις παραγραφής

«Ντρίμπλα» για να ξεπεράσει την απόφαση εκμεταλλευόμενη τα νομικά «παράθυρα» ετοιμάζει η κυβέρνηση - Με ποια σενάρια έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες και το οικονομικό επιτελείο

«Βόμβα» στα έσοδα από πρόστιμα και ρυθμίσεις χρεών που υπολόγιζε η κυβέρνηση από αναδρομικούς ελέγχους και ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 και μετά, βάζει η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 1738/2017 που κρίνει άκυρες τις συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου να ελέγχει φορολογουμένους για υποθέσεις του παρελθόντος.
 
Η απόφαση βάζει φρένο στην μαζική παράταση της πενταετούς παραγραφής που τυπικά ισχύει εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία, αλλά στην πράξη καταστρατηγείται κάθε χρόνο, επειδή οι κυβερνήσεις θέλουν να κρατούν ομήρους τους φορολογουμένους για έως και 15 ή 20 χρόνια πίσω.
 
Στο οικονομικό επιτελείο τηρούν ακόμη στάση αναμονής, μέχρι να πάρουν στα χέρια τους καθαρογραμμένη την απόφαση. Αντί να σπεύσουν να δηλώσουν όμως πως θα τηρήσουν την νομιμότητα, ανεπισήμως συζητούν ήδη για τα νομικά «παράθυρα» που αφήνει η απόφαση, προκειμένου να συνεχίσουν τις πρακτικές του παρελθόντος, έστω και... από την πίσω πόρτα! Κάποιες πρώτες σκέψεις μιλούν για αυτόματες παρατάσεις στην διακοπή της παραγραφής έως και 3 χρόνια, από το έτος 2017 και μετά, ή ακόμα και αλλαγή με νόμο της 5ετούς παραγραφής σε... δεκαετή - αν και η ακραία αυτή εισήγηση  θεωρείται σίγουρο πως δεν θα προχωρήσει.
 
Σε κάθε περίπτωση, πολλές υποθέσεις προ του 2011 θα πρέπει να παραγραφούν και να τις εγκαταλείψουν οι ελεγκτές, ενδεχομένως και επιστρέφοντας και χρήματα στους πολίτες – με πρώτους εκείνους που προσέφυγαν και κέρδισαν την υπόθεση. Ωστόσο παρατάσεις παραγραφής θα συνεχίσουν να δίνονται και άλλες υποθέσεις θα συνεχίζουν να παραμένουν «ζωντανές», ακόμα και αν προέρχονται από 10 ή 15 χρόνια πριν.


Τι λέει η απόφαση
Σύμφωνα  με πληροφορίες, η απόφαση 1738 του 2017 της Ολομελείας του ΣτΕ, τινάζει στον αέρα τους αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους, που προξενούν αδικίες και αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Θεωρεί άκυρες της μαζικές παρατάσεις στην παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου για ελέγχους. Απορρίπτει ως απαράδεκτους τους συνεχείς αιφνιδιασμούς των πολιτών από το Κράτος με συνεχείς ανατροπές των φορολογικών διατάξεων. Συντάσσεται με τη στάση του Β΄Τμήματος του ΣτΕ και αποδομεί νομικά την συνήθη πρακτική της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που, στα τέλη κάθε έτους, αρνείται να παραγραφούν χρήσεις που ξεπερνούν σε παλαιότητα την 5ετία. Τονίζει ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι μετά την πάροδο 5ετίας δεν επιδίδεται φύλλο ελέγχου και δεν επιβάλλονται πρόστιμα.
 
Θεωρεί δε πως η υπερ-συσσώρευση παλαιών υποθέσεων δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνον στους πολίτες, αλλά και στον φοροελεγκτικό μηχανισμό επειδή αυτός μπορεί να ...επαναπαύεται ότι θα δοθεί νέα παράταση για να μην παραγραφούν οι υποθέσεις, και έτσι δεν βιάζεται να ολοκληρώσει εγκαίρως τους ελέγχους που πρέπει. Τονίζει δε πως εν έτει 2017 πλέον, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός έχει πολλά σύγχρονα νομικά και τεχνολογικά εργαλεία που πριν δεν είχε για να κάνει ελέγχους και διασταυρώσεις, οπότε δεν μπορεί να επικαλείται ... «στενότητα χρόνου» και να κρατά δέσμιους της εφορίας όλους τους φορολογουμένους.


Έλεγχοι «από το παράθυρο»
Αυτά είναι όμως η μία πλευρά του νομίσματος. Κόντρα στις αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά και στις αξιώσεις της Τρόικας που έχει ζητήσει να επικεντρωθεί ο φορολογικός έλεγχος σε τρέχουσες «ζωντανές» υποθέσεις και να μην αναλώνεται σε «νεκρές» υποθέσεις που εκτείνονται πέραν τις πενταετίας πίσω, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν άλλα σχέδια.
 
Ποιες είναι ​οι πρώτες εκτιμήσεις τους; Έχουν ποντάρει πολλά στην είσπραξη εσόδων από φορολογουμένους που θα φοβηθούν από το άνοιγμα λογαριασμών τους από το 2001 και μετά, ώστε να ...αυτοκαταγγελθούν ως τον Σεπτέμβριο. Έχουν δώσει παράταση στην ρύθμιση για αδήλωτα εισοδήματα του παρελθόντος. Εντείνουν τις πιέσεις για αναδρομικούς ελέγχους.
 
Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν και την σύσταση νέας εισαγγελικής υπηρεσίας που θα αναλάβει να κάνει ελέγχους προς τα πίσω, για 10 έως και 20 χρόνια πριν ή, πάντως, πολύ πέραν της πενταετίας. Αν όμως παραγράφονταν μαζικά οι υποθέσεις προ της πενταετίας, οι εισαγγελείς που θα αναλάβουν τα πόστα δεν θα έβρισκαν υποθέσεις για να ελέγξουν.
 
Για το λόγο αυτό στο οικονομικό επιτελείο, αν και επισήμως δεν παίρνουν θέση πριν δουν και μελετήσουν το σώμα της απόφασης που εξέδωσε χθες το ΣτΕ, σε συζητήσεις τους αναζητούν ήδη «παράθυρα» παράκαμψης της απόφασης. Για παράδειγμα:
 
- Η απόφαση αναγνωρίζει το δικαίωμα στο δημόσιο να παρατείνει την παραγραφή, αρκεί να το κάνει εγκαίρως -δηλαδή έως το τέλος της επόμενης χρονιάς από αυτήν που πρόκειται να παραγραφεί- και όχι αναδρομικά και κατ’επανάληψη. 

Τι λένε στο υπουργείο Οικονομικών; Πράγματι ως τώρα παρατεινόταν η παραγραφή για μία χρονιά, και ταυτόχρονα δινόταν μαζικά παράταση και για όλες τις προηγούμενες που είχαν ήδη παραταθεί μια ή δυο ή και τρεις φορές ήδη. Έτσι έφτασαν να έχουν μείνει «ζωντανές» και υποθέσεις πολύ προ του 2010. Παραδέχονται πως με βάση την απόφαση, αυτό πρέπει να σταματήσει και να μην δίνεται απανωτά η μία παράταση μετά την άλλη για κάθε χρονιά και, ταυτόχρονα, για όλες μαζί. Πιστεύουν όμως ότι θα μπορούν και πάλι να δίνουν παράταση στις νόμιμες παραγραφές, με άλλους τρόπους όμως.

Για παράδειγμα, λένε, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να φέρει νόμο και μέσα στο 2018 ακόμα (ένα χρόνο μετά το τέλος του 2017) για να αναβληθεί η παραγραφή της φετινής χρήσης κατά έναν ακόμη χρόνο μετά την πάροδο 5ετίας. Δηλαδή από το 2018 να πει ότι το 2017 δεν θα παραγραφεί το 2021 αλλά το 2022. 

Επιπλέον, επειδή το δικαστήριο μιλά για «εύλογο χρόνο» στην ανάγκη για παράταση της παραγραφής, θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει «μια και έξω» παράταση της παραγραφής του 2017 πχ για 3 χρόνια, δηλαδή έως το 2024 αντί του 2021 που κανονικά θα επέλθει παραγραφή λόγω  παρέλευσης 5ετίας. Και αυτό, για να μην ανακοινώνουν κάθε έναν χρόνο επί μια τριετία  ...1+1+1 έτος παράταση επιπλέον για τη χρήση του 2017.

- Για χιλιάδες υποθέσεις προ του 2011 που σέρνονται έως σήμερα με απανωτές παρατάσεις, στο υπουργείο Οικονομικών λένε πως μπορούν και πάλι να μένουν «ζωντανές», παρά την απόφαση του ΣτΕ. 

Υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά κυρίως την «τυπική παραγραφή» που επέρχεται αυτόματα αν δεν ξεκινήσει έλεγχος μέχρι την παρέλευση 5ετίας.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες διατάξεις που ανακόπτουν ή επεκτείνουν την «τυπική» 5ετία, επιτρέποντας παραγραφή μετά από 10ετία ή και 20ετία ακόμη, ανάλογα με το είδος ή τη βαρύτητα των περιπτώσεων και, κυρίως, αν προκύψουν «νεώτερα στοιχεία».
 
Ως «νεώτερα στοιχεία» η κυβέρνηση επικαλείται και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 1,3 εκατ. φορολογουμένων, προκειμένου να μπορεί ακόμα να τους απειλεί με ελέγχους από το 2001. Ο ισχυρισμός αυτός μένει όμως επίσης να κριθεί τον Οκτώβριο από το ΣτΕ αν και, σε επίπεδο Τμήματος τουλάχιστον, αμφισβητεί ήδη αν συνιστά επαρκή δικαιολογία ότι το δημόσιο άνοιξε μαζικά τους λογαριασμούς εκατομμυρίων φορολογουμένων από το 2001 και μετά, καθώς τα στοιχεία των λογαριασμών αυτών προϋπήρχαν και δεν είναι καινούργια, αλλά τα «ανακάλυψε» το Κράτος αφού πρώτα κατάργησε το τραπεζικό απόρρητο που ως πριν λίγα χρόνια ακόμα ίσχυε νόμιμα. Μέχρι τον Οκτώβριο όμως, θα «τρέχει» η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα και έτσι, παρά την αβεβαιότητα ή και εξαιτίας αυτής, πολλοί που δεν θα θέλουν να ρισκάρουν, ίσως σπεύσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τα αδήλωτα που λήγει τον Σεπτέμβριο.​

ΣΧΟΛΙΑ (21)

λυπημενος για την καταντια μας

Εχει ενας μια μικρη επιχειρηση και τελικα λογο του οτι δεν εχει πολυ δουλεια την σταματαει. Για παραδειγμα το 2010.Κανει ολες τις σωστες κινησεις και φευγει για το εξωτερικο για να βρει την μοιρα του , με λιγα φραγγα που του περισεψαν απο την νομιμη και δηλωμενη πωληση του μαγαζιου του.Εχει πληρωσει ολες τις εφοριες, φπα, τεβε, εφκα,ικα υπαλληλων, δημος, δεη, ευδαπ ,οτε,φορο εισοδηματος,και του εχουν μηνει και λιγα χρηματα που τα περνει μαζι του για το εξωτερικο.Το μαγαζι δουλευε απο το 2005,και σταματησε το 2010.Στην διαρκεια αυτης της πενταετειας εχει δεχτει και αλλους φορολογικου ελεγχους, χωρις κανενα ουσιαστικο προβλημα.Και τωρα το 2017του ζητανε να γυρισει απο την αμερικη και να φερει οτι εγγραφο εχει για το 2007-2008.Λογο του οτι εχει περασει η πενταετεια και ειναι περιπου δεκα χρονια τα πιο πολλα εγγραφα δεν γνωριζω εαν υπαρχουν.Υπαρχουν τα πιο σημαντικα σιγουρα.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι ολοι οσοι ειχαν μια δουλεια λαμογια ουτε ολοι εφυγαν απο την ελλαδα με χρηματα κλεμενα.Υπαρχουν και σοβαροι που απλα δεν αντεξαν αλλο στην ελλαδα και πηραν μια βαλιτσα να βρουν την τυχη τους με νομιμα λεφτα και δηλωμενα και φορολογιμενα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΣΕΚΑΡΕΙ , ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΛΗΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΤΟ 2015.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ευχαριστω για τον χρονο σας

$$$$$

Σε οσους δεν αρεσε η αποφαση του ΣΤΕ ,μαλλον τους αρεσει η τοκογλυφια της εφοριας. Α! ξεχασα προσαυξήσεις. Λιγη τσιπα δεν βλαπτει

ΜΠΕΤΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!! ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10.000 ΣΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ 16.000 ΣΥΝΟΛΟ 26.000 !!!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΝΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟΝ Α.Φ.Μ.? ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΕΟΣ , ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ. ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ , ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΜΑΝΙΑ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΠΑΡΣΗ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ , ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ. Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ.

no name

Η ''δικαίωση'' του κάθε λαμογιού φοροκλέφτη.......το ίδιο δικαστήριο δεν είπε ότι καλώς κοπήκανε οι συντάξεις για το Δημόσιο όφελος;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τονυ

Έπαιρνε ο άλλος δάνεια,δε πλήρωνε εφορία,δε κατέβαλε ποτέ εισφορές, πάρκαρε το μαρούλι στο δουκάτο του μπεκρή κ σε εξωτικές οφσορες κ τώρα παραγραφή.μνημονιο μέχρι να ξεκινήσει ο πόλεμος Νεφελίμ- ελοχιμ.

Floor

Το κράτος φταίει... Γιατί δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος και άμεσες ενέργειες ; Γιατί δεν απαίτησες ποτέ να μπει παντού μηχανογράφηση και ηλεκτρονικός έλεγχος εδώ και 15-20 χρόνια , ενώ ήξερες με τι λαμόγια λαό έχεις να κάνεις ;...Γιατί ως κράτος α. δεν ήθελες να ξεβολέψεις τους δημοσίους υπαλλήλους σου β. ήθελες την υποστήριξη , ψήφους , χρήματα και δωράκια από τα λαμόγια ! γ. Φοβόσουν το πολιτικό κόστος ! Η απόφαση αυτή αναγκάζει το κράτος να σχεδιάσει και να φτιάξει σύστημα ώστε να παίρνει πίσω το μαύρο χρήμα που τσέπωσε το λαμόγιο, όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό στην τσέπη του... Όμως αυτοί εκεί στο κράτος σχεδιάζουν να βρουν παράθυρα για να παρακάμψουν την απόφαση .... για να συντηρηθεί ο "μηχανισμός" !

ΝΙΚΟΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

ΑΓΡΟΤΗΣ

οι 10 οικογένειες που κυβερνάνε τον τόπο βαθύ κράτος και εκκλησία έχουν τοποθέτησή τους δικούς τους δικαστές παίρνουν θαλασσοδανεια και θέλουν τον Ελληνα να δουλεύει για 400 ευρώ, στην Ελλαδα δεν υπαρχει δεξια και αριστερά υπάρχει κράτος τον 20 οικογενειών ολοι οι Ελληνες να σηκωθούν να φύγουν εγώ θα πουλήσω τα χωράφια σε Αλβανό σε καλή τιμή και πάω Γερμανία να ανοίξω σουβλατζίδικο

Λούλης

Τα 400 ευρώ στην Ελλάδα, έχουν την ίδια αγοραστική δύναμη που έχουν τα 2.000 δολάρια στην Αμερική ή στην Αυστραλία (όσα παίρνει κι εκεί δηλαδή ένας εργαζόμενος) Βγες από το χωριό σου και τράβα έξω να το διαπιστώσεις ο ίδιος. Χαραμοφάη

Nik

Trollllllll. Miles.vlakeies.sei.ligo.sa.doulevis.yeia.200.

george USA

παίρνω 6,000$ το μήνα είμαι ειδικευμένος λιμενεργάτης ενώ στη cosco θα έπαιρνα 1,000 ευρώ λουλή άσε τα ψέματα έχω έξοδα σπίτι ινερνετ δοση απο αυτοκίνητο ασφάλεια φαγητό 3,500$ και τα υπόλοιπα αποταμίευση__________ αυτοκίνητο 3,000 κυβικά το πήρα 25,000$ συνιστώ στους Ελληνες όσους έχουν ειδικότητα να φύγουν

αγροτης

ειμουνα στη Γερνανια λουλη πριν πολλα χρονια και τους φέσωσα με δανεια

OYST

Στο καλό και η Παναγιά μαζί σου!!

Φευγάτος

Η απόφαση του συμβουλίου της επικράτεια ειναι ενα ράπισμα προς την κάθε κυβέρνηση να κανείς σωστά και γρήγορα την δουλειά της. Και η δουλειά της εφορία ειναι να μαζεύει σωστά τους φόρους και να πιάνει του παραβάτες έγκαιρα και όχι να χώνει υποθέσεις στο συρτάρι και όταν ελεήσει ο κάθε τεμπελχανας και έχει Τίγκα ΤΕΙ στους φραπέδες να κάτσει και να ασχοληθεί με την κάθε παραχωμένη υπόθεση.

Πληρώστε κορόιδα

Νόμοι στα μέτρα τους, παραγραφές, μη ευθύνες, ζωή χαρισάμενη!!! Και μεις στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ???

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΓΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ...ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕ 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ? ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΧΕΙ 20ΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ...

@@

Με την χαρά θα μείνεις. Δεν ξέρεις με τι λαμόγια έχουμε μπλέξει.

Nicos

Καιρος ηταν να μπει τάξη στο μπάχαλο του δηθεν ...εξονυχιστικού ελέγχου ενω στην πραγματικότητα επρόκειτω για μπουνταλάδες και εισπραξακιες, για άνομο κρατος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aktoploia

Σε μία χρονιά που οι εξελίξεις τρέχουν στην ελληνική ακτοπλοία, με τον Εμμάνουελ Γκριμάλντι να δυναμώνει την παρουσία του στο Αιγαίο μέσω των Μινωικών και την Τράπεζα Πειραιώς να μελετά τα ο μέλλον του Ομίλου Attica όπoυ ανήκουν η Superfast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways, ο κλάδος εισέρχεται σε πολύ δύσκολες θάλασσες.

Wyndham

Παραπάνω από ισχυρό είναι το ενδιαφέρον του ξενοδοχειακού κολοσσού της Wyndham για τη χώρα μας με τον Δημήτρη Μανίκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wyndham Hotels & Resorts για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να δηλώνει ότι η «Ελλάδα είναι τάση. Μας ενδιαφέρουν όλες οι περιοχές, εντός κι εκτός Αθηνών, οπουδήποτε υπάρχει τουριστική κίνηση, δεδομένου ότι ο όμιλος διαθέτει αυτή την στιγμή 20 διαφορετικά concepts τα οποία μπορούν να ταιριάξουν στις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη»

stathakis

Αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον

4
foto-danei-traz

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων έφτασε στον «σκληρό πυρήνα» - Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι για την αποκλιμάκωση των NPEs
με στόχο να υποχωρήσουν στο 18%-19% μετά το 2020 και στο 6,5% μέχρι το 2022

DEIS

Το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει αποχωρήσεις 6.000 εργαζομένων έως το 2022 και «κυνήγι» οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών 1 δισ. ευρώ - Στο τραπέζι παραμένει η αύξηση των τιμολογίων ή η κατάργηση…

3