LIVE

Κορωνοϊός

Πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα ΙΧ: Αλαλούμ από τα λάθος ειδοποιητήρια

Πρόστιμα - φωτιά για ανασφάλιστα ΙΧ: Αλαλούμ από τα λάθος ειδοποιητήρια

Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να μη χάσουν ακόμα και την άδεια κυκλοφορίας - Βάζουν την ΕΛ.ΑΣ. στην είσπραξη των παραβόλων

Τρέχουν και δεν φτάνουν από την Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που διαπιστώνουν πως έλαβαν «κατά λάθος» ειδοποιητήριο για να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ για ανασφάλιστο ΙΧ. Καλούνται να μεταβούν στη ΔΟΥ ή στο υπουργείο Συγκοινωνιών και να καταθέσουν στοιχεία που θα τους απαλλάσσουν, έστω και αν οι ίδιοι ένιωθαν εφησυχασμένοι πως έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και έχουν κάνει σωστά όλες τις διαδικασίες.

Επιπλέον θα πρέπει να μαζέψουν πρώτα και μια στοίβα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση για να βρουν το δίκιο τους, όπως για παράδειγμα βεβαιώσεις από ΚΕΠ, βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος κλπ.

Ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι όμως που δεν γνωρίζουν καν ακόμα ότι έχουν στοχοποιηθεί σαν ύποπτοι και, αν δεν σπεύσουν να μπουν άμεσα στην σελίδα τους στο Taxisnet για να διαπιστώσουν αν υπάρχει πρόβλημα και πώς θα το αντιμετωπίσουν, μπορεί να δεχτούν την επίσκεψη της αστυνομίας που θα τους βεβαιώσει πρόστιμο και θα χάσουν άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες κλπ.

Τα επτά λάθη που κοστίζουν ακριβά

Στο μήνυμα που έχει αποστείλει στους ιδιοκτήτες των 1.151.000 οχημάτων που έχουν εντοπιστεί πως στις 6/6/2017 ήταν ανασφάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναγνωρίζει εκ προοιμίου ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και λάθη, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για τις ενέργειες που απαιτούνται από μέρους τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα χειρότερα.

Συνήθη λάθη που ήδη εντοπίζονται είναι πχ να έχει ασφαλιστεί μεν το όχημα αλλά η ασφαλιστική να μην έχει ενημερώσει σωστά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να μην έχει διαγραφεί από την εφορία κάποιο όχημα που έχει κλαπεί ή τεθεί σε ακινησία από χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney 


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (263)

Theodore

Αντί να πείτε ότι έπρεπε να γίνει πέρυσι το κυνήγι αμολάτε πρόστιμα φωτιά... Τι ακριβώς θέλετε,να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα που προκαλούν από ενοχλήσεις έως τραγωδίες;

Del piero

Είσαι βλάκας

Γιάννης

Μπορεί κάποιος να μου πει αν κάποιος πλήρωσε καινούργια μηχανή, του εκδοσε άδεια κυκλοφορίας και σήμα τελών κυκλοφορίας ή αντιπροσωπεία στις 6/6 και το παρέλαβε 2 ημέρες αργότερα λογο επαρχίας ασφαλισμένο στις 8/6.Μπορει ο φωστήρας του υπουργείου να μας πει αφου δεν έχουμε κάνει παράβαση γιατί να πληρώσουμε 250. Τι έχουν προβλέψει για τις άδειες που εκδόθηκαν 6/6? Μιλάνε για ακινητοποιημένα, για καινούργια δεν μιλάει κανείς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με την παραλαβή των πινακίδων πρέπει να ασφαλιστεί και η μηχανή.

Jimy

Όπου κάνανε λάθος και στείλανε ειδιποιητήριο σε άνθρωπο που το αυτοκινητό του είναι ασφαλισμένο ή δεν το κατέχει πιά ή παρέδωσε πινακίδες, να τον αποζημιώσουν οι ξεφτιλισμένοι που γίνανε τσανάκια των ασφαλιτικών εταιρειών. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο να τρέχει κάποιος που δεν ευθύνεται στην εφορία ή στο υπυργείο ή οπουδήποτε αλλού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυτοί γίνανε τσανάκια των ασφαλιστικώ εταιρειών εντάξει, εσύ που δεν πληρώνεις και φορτώνεις στος άλλους τα δικά σου χρέη με ποιόν έγινε τσανάκι; Αλλά ξέχασα, για όλα φταίνε οι άλλοι, εμείς να περνάμε καλά ...

Del piero

Κατσαπλιαδες αυτό θα είναι το τέλος σας....1.500.000 εκατομμύριο κόσμος,, δώστε μια παράταση να καταθέσουμε η να ασφαλίσουμε τα σαραβαλα που οι περισσότεροι δεν τα κυκλοφορούσαμε καν...για το αν κάποιος έβγαζε στο δρόμο ανασφαλιστο υπάρχει η αστυνομία να των βρει εγώ δεν το κυκλοφορω το κωλομηχανακι το χειμώνα ρε ξεφτιλες γιατί στο χωριό που το έχω ρίχνει μισό μέτρο χιονι,, το καλοκαίρι το ασφαλίζω που το κυκλοφορω....ξεφτιλες ούτε των δικό σας δεν θα βρίσκεται στην κάλπη....απατεώνες του κερατα.....

καρανίκας

σιγά καλέ, θα σκίσεις το καλτσόν

@@

250 ΕΥΡΩ πρόστιμο, διότι ήταν ανασφάλιστη η μηχανή που βρίσκεται απο την αρχή της χρονιάς στο συνεργείο και δεν την κυκλοφορώ. Εδώ υπάρχει κάτι παράδοξο. Τιμωρούμαστε διότι θα μπορούσαμε να έχουμε διαπράξει το αδίκημα να οδηγούμε με ανασφάλιστο όχημα. Όχι γιατί πράγματι το διαπράξαμε. Αυτό είναι τουλάχιστον τραβηγμένο από τα μαλλιά και δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αδυναμία του κράτους να ελέγξει παραβατική συμπεριφορά στην κυκλοφορία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για απαράδεκτο πρόστιμο σε όλους, όσους -εφ' όσον δεν συνδέεται το τέλος κυκλοφορίας με την ασφάλεια- έχουν πληρώσει το ένα από τα δύο, αλλά δεν κυκλοφορούν. Ας μη δίνεται άδεια κυκλοφορίας άν το όχημα είναι ανασφάλιστο, αλλά όχι να πληρώνουμε και πρόστιμο επειδή αντί να παραδώσουμε τις πινακίδες πληρώσαμε τα τέλη κυκλοφορίας και μάλιστα εγκαίρως για να μη διπλασιαστούν και το έχουμε ακινητοποιημένο με σκοπό να το ασφαλίσουμε όταν θα το χρειαστούμε. Ουσιαστικά τιμωρούμαστε που πληρώσαμε τέλη κυκλοφορίας !

ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΟΙ 6 ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ.

Ψαγμένος

Για να καταθέσεις πινακίδες όπως λέτε πρέπει να έχεις ιδιωτικό πάρκινγκ αλλιώς στο μαζεύει ο Δήμος, στα δικαιολογιτικά για κατάθεση πινακίδων περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση οτι διαθέτεις χώρο...Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από της διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: το όχημα με αρ. κυκλοφορίας . βρίσκεται σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στον Δήμο .. στην οδό .. αρ. .. Τ.Κ .., ο οποίος αποτελεί ιδιοκτησία του με αρ. Α.Τ. , αρχή έκδοσης και ημ/νια έκδοσης (3) Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ψαγμένος

Εκληματίες όλοι όσοι δεν είχαν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο και η αστυνομία στο σπίτι, ακόμα και αυτοί που βρέθηκαν ανασφάλιστοι τη συγκεκριμένη ημέρα που έγινε η διασταύρωση επειδή δε πληρώθηκαν, επειδή γενικα δεν είχαν τα λεφτά τη συγκεκριμένη ημέρα και έμειναν για λίγο ανασφάλιστοι, αλλα αθώος ο Σταθάκης για το ένα εκατομμυριάκη που ξέχασε στο Πόθεν Έσχες.

Δεν είσαι ψαγμένος

κουτοπόνηρος είσαι, πλήρωσε κανονικά πονηρέ.

Δεν μπορείς Αλέξη σου ειναι όλα δύσκολα

Βάλανε οι κομμουνιστές τις ιδιωτικές εταιρείες να βάλουν πρόστιμα στον λαό. Βρέ πολιτικέ ντενεκέ ξεγάνωτε Αλέξη σε πιο κομμουνιστικό μανιφέστο το διάβασες αυτό. Τους κοπρίτες τους υπαλλήλους γιατι τους εχει το κράτος ; Εκεί υπάρχουν και αστέρια, εκτός των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βέβαια. Αυτούς όμως δεν θέλεις να τους χρησιμοποιήσεις επειδή πρέπει να δώσεις δουλειές σε δικούς σου ανίκανους του ιδιωτικού τομέα.

ΚΛ

@Δεν μπορείς Αλέξη σου ειναι όλα δύσκολα 19/06/2017 ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Φέτος θα τα πάρει τα λεφτά.

Θα πάρει και πολλές πινακίδες. Του χρόνου να δούμε τι θα πάρει; Ειδικά όταν έρθουν οι εκλογές εκεί να δείτε τι θα πάρει και είμαστε και πολλοί. Όλα σε τούτη τη ζωή πληρώνονται.

Γραβάτες

θα παρει;

Ξέρεις τι θα πάρει..

...μετά τις εκλογές; Το μισθό του βουλευτή, που εσύ κι εγώ ούτε στα όνειρα μας δε θα δούμε..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης