Πηγή στην Ουάσιγκτον: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα...

Πηγή στην Ουάσιγκτον: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα...

...εκτός κι αν οι Ευρωπαίοι συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους - Μέχρι τις 27 Ιουλίου η τυπική απόφαση για το αλά Μεξικό πρόγραμμα στην Ελλάδα - Κριτική σε Λαγκάρντ ότι υπέκυψε στη Γερμανία - Οι ΗΠΑ μάλλον θα συναινέσουν επειδή το ΔΝΤ δεν θα δώσει χρήματα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρέκκλινε της βασικής του θέσης ότι η συμμετοχή του σε Προγράμματα καθοδηγείται από τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας που αιτείται βοήθειας, και χρησιμοποιώντας μία μέθοδο η οποία είναι ξεπερασμένη και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για ανεπτυγμένη χώρα συμφώνησε να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα όχι όμως και χρηματοδοτικά.

Έθεσε ως όρο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ώστε να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ, υπό καθεστώς ανωνυμίας ενημέρωσε ότι οι αξιωματούχοι του που ασχολούνται με την Ελλάδα θα παραδώσουν μέσα σε μία εβδομάδα τα αναγκαία στοιχεία στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία αφού τα μελετήσουν για διάστημα πέραν των δύο εβδομάδων, θα κληθούν να λάβουν απόφαση έως τις 27 Ιουλίου, και πριν από τις θερινές διακοπές των αντιπροσώπων.

Παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από χώρες εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ, πιστεύεται ότι το αίτημα θα εγκριθεί. Παραμένει αστάθμητος παράγοντας η Αμερική, η οποία πιστεύεται ότι θα συναινέσει επειδή το Ταμείο δεν θα δώσει χρήματα, εάν δεν υπάρξει απόφαση για τη διευθέτηση του χρέους.

Το ΔΝΤ αναμένεται να δεχθεί αυστηρή κριτική για τις νέες επιλογές του και επειδή στην ουσία μεταθέτει τις ευθύνες για την απόφαση στις πλάτες των μελών, αρκετοί αντιπρόσωποι θα αντιδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο, αν και επέλεξε την ξεπερασμένη διαδικασία της απόφασης «επί της αρχής», δεν δίνει τη διορία των 30 ημερών που προβλέπεται κατά την οποία οι πιστωτές, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Ευρωπαίοι, πρέπει να βρουν λύση για το πρόβλημα και στην ουσία να προσφέρουν χρήματα. Αποφάσισαν να μην το κάνουν και να αφήσουν να σηκώσει το βάρος το Δ.Σ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι «εμείς ζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση» και τονίστηκε πως με τη στάση του Ταμείου έμεινε «ζωντανό» το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Την ίδια στιγμή επιμένουν στην πολιτική των «δύο πυλώνων», δηλαδή στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα και τη διευθέτηση του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, το ΔΝΤ στην ουσία επέλεξε να εξυπηρετήσει τη Γερμανία, η οποία σε όλα τα επίπεδα, από την Καγκελάριο Μέρκελ μέχρι τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, απέτρεψαν λύση για το χρέος πριν από τις γερμανικές εκλογές. Η πηγή μίλησε για ξεκάθαρη εξυπηρέτηση στη Γερμανία και τόνισε ότι το Ταμείο «δάνεισε» το όνομα του για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους Ευρωπαίους, και ειδικά το Βερολίνο.

Στο Ταμείο ασκείται κριτική διότι:
-Εφαρμόζει τη μέθοδο «επί της αρχής έγκριση» χωρίς να πάρει ούτε καν ημερομηνία για λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.
-Το Ταμείο βρίσκεται ενώπιον μίας δύσκολης πολιτικά διαχειρίσιμης κατάστασης λόγω των αντιδράσεων της Γερμανίας, αλλά την ίδια στιγμή ο αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ έχει και συμμάχους μέσα στο Eurogroup που συμφωνούν μαζί του για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Η ενημερωμένη πηγή πρόβλεψε ότι το Ταμείο στο τέλος δεν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά ούτε με ένα σεντ, εκτός και αν λάβει από τους Ευρωπαίους, το διάστημα μέχρι τον Αύγουστο του 2018, επαρκείς διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητας του χρέους.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι το ΔΝΤ θα εγκρίνει το νέο Πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς να απελευθερώσει χρήματα, αλλά για να καταφέρει αυτό παραβίασε τις αρχές του, μία κίνηση που θύμισε την εποχή του πρώτου Μνημονίου, όταν άλλαξε το Καταστατικό του για να δικαιολογήσει τότε τη βιωσιμότητα του χρέους.

Στην πραγματικότητα σκαρφίστηκε αυτό που ονομάστηκε «συστημική απαλλαγή», που επέτρεπε την παροχή δανείων ακόμα και σε χώρες, των οποίων το χρέος δεν ήταν βιώσιμο -όπως της Ελλάδας- με τη δικαιολογία ότι βρισκόταν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Μη δόσετε σεντ επειδή οσονούπω μαθηματικώς και νομοτελειακά ο μάγκας λαός θα λαμπαδιάσει - θα συνθλίψει το Αριστερό κράτος του Μαδούρο. Με προβολή μεχρι τον Νοέμβρη (όπου θα πέσουν αφού οι 3 απο 153 είναι ευάλωτοι) έχουμε: Απλήρωτοι φόροι στο κράτος: 98 δις. Απληρωτες εισφοράς 27 δις. Κοκκινα δανεια 115 δις. Σε διαφορες Δεκο 5 δις. Σύνολο=245 δις AΥΞΑΝΟΜΕΝΑ χεχεχε. Εσείς απέξω, εμείς από μέσα, θα φέρουμε την Νέμεση που αξίζει στο μαρξιστικό κράτος και στην αριστερή μειοψηφία των ηλίθιων ελλήνων. Θα δούμε. Προς το παρον αντιστροφή οικονομικών και εκλογικών τάσεων δεν υπάρχει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.