«Άσχημα μαντάτα» για την Uber από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Άσχημα μαντάτα» για την Uber από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Ευρώπη δείχνει τα... δόντια της στην Uber με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Άσχημα μαντάτα» για την Uber από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η Ευρώπη δείχνει τα... δόντια της στην Uber με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να καλείται να αποφασίσει εάν πρόκειται για εταιρεία μεταφορών ή για ψηφιακή υπηρεσία, πράγμα που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον τρόπο λειτουργίας της στην ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δημοσίευσε σήμερα τις προτάσεις του, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Uber, αν και καινοτόμος σύλληψη, άπτεται του τομέα των μεταφορών, οπότε μπορεί πράγματι να υποχρεούται να κατέχει τις άδειες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται από το εθνικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν ισχύει υπέρ της Uber η αρχή της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών την οποία διασφαλίζει το δίκαιο της Ένωσης για τις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Κλείσιμο
Η Uber, επειδή δεν διαθέτει δικά της οχήματα και οι οδηγοί που εκτελούν τις διαδρομές είναι ουσιαστικά αυτοαπασχολούμενοι, θεωρείται ως μία τεχνολογική επιχείρηση που συνδέει απλώς τους ανεξάρτητους οδηγούς με τους επιβάτες. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης