Τζανακόπουλος: Πετύχαμε πλεόνασμα 4,19% - υπερβολικές οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Πετύχαμε πλεόνασμα 4,19% - υπερβολικές οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ

«Οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η επιτυχία της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, για πρώτη φορά είναι σήμερα όχι απλά ορατή, αλλά επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αποτελέσματα.
 
Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε τηλεοπτική δήλωσή του, αναφορικά με τα
δημοσιονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το 2016 από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφεται στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%. «Περισσότερο από οκτώ φορές, δηλαδή, πάνω από το σχετικό στόχο», επισήμανε.
 
Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων», «τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν».
 
Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σκοπό, ούτε διάθεση για να πανηγυρίσει, καθώς ο λαός έχει υποστεί πολλά κατά της διάρκεια της κρίσης, ωστόσο, παρατήρησε ότι πρόκειται για γεγονός που αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι «οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές» και ότι «τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και πολλά, αν όχι τα περισσότερα, μέσα ενημέρωσης που πέρσι τέτοιον καιρό αλλά ακόμη και σήμερα μιλούν για ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, διαψεύδονται με πάταγο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτά τη ΝΔ εάν θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα ή θα συνεχίσει την «αυτοκαταστροφική πολιτική» που έχει επιλέξει.
 
Αναλυτικά
 
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι σύμφωνα με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για το 2016, που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφεται στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%. Περισσότερο από οκτώ φορές, δηλαδή, πάνω από τον σχετικό στόχο.
 
«Δεν έχουμε, βεβαίως, ούτε σκοπό, ούτε και διάθεση να πανηγυρίσουμε, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αφήνουμε τους πανηγυρισμούς σε άλλους, σε εκείνους που εν μέσω κρίσης μιλούσαν για ιστορίες επιτυχίας», ανέφερε, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που αποδεικνύει πολλά:
 
Πρώτον, ότι οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές.
 
Δεύτερον, ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και πολλά, αν όχι τα περισσότερα, μέσα ενημέρωσης που πέρσι τέτοιον καιρό αλλά ακόμη και σήμερα μιλούν για ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, διαψεύδονται με πάταγο.
 
Και τρίτον, ότι οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων.
 
Επομένως, τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν».
 
«Έτσι, το ερώτημα που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πλέον θεωρητικού αλλά άμεσου πρακτικού χαρακτήρα.
 
Θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα
για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ,
τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων,
την επιδότηση ενοικίου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,
τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των συνταξιούχων,
την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,
την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων;
 
Ή θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που επέλεξε και πριν λίγους μήνες, όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει την παροχή ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους;».
 
Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «βεβαίως, αυτό αφορά αποκλειστικά τη Νέα Δημοκρατία, τα κομματικά της όργανα και τα στελέχη της», για να υπογραμμίσει ότι «αυτό που αφορά εμάς είναι να επιτύχει η μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία». «Πράγμα που για πρώτη φορά», όπως επισήμανε, «είναι σήμερα όχι απλά ορατό, αλλά επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αποτελέσματα».

ΣΧΟΛΙΑ (65)

Επαγγελματίας απατεώνας

Το ψέμα της αρκούδας μας σερβίρει ο πληρωμένος ινστρούχτορας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και ο Μαδούρο θα αναρωτηθεί ακούγοντας τον έλληνα Γκέμπελς πως ο Αλέξης με τι δική του συνταγή τα καταφέρνει στην Ελλάδα, ενώ αυτός δεν μπορεί.

ψιλο γαζι

ψιλο γαζι δουλευουν τον ελληνα οτι υπαρχει πλεονασμα 4%,στην ουσια αν αφαιρεσουμε τα 5 δις χρεος προς τους ιδιωτες τοτε ουτε 1,3 % δεν ειναι.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΣΥΡΙΖΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ... ΑΝΤΕΕΕ....

ειδες λοιπον ποσο επιβεβαιωσατε τον ΣοΪμπλε χαϊβανια ;; αντε τωρα να τους πεις, δεν & μη....με το δικιο-του θα μας τα χωνει...με απτες αποδειξεις πια....τα ματακια-μας με τα χερακια-μας ω ηλιθια τσυριζακια....

Γελαμε

Διαβαστε τα σχολια σας εσείς που τα χώνεται στην κυβέρνηση και σκεφτείτε τι ψηφίζατε τοσα χρόνια γιατί τα χάλια που περιγράφετε αυτοί που ψηφίζατε τα δημιούργησαν και τώρα θα σας σώσουν ξανά , εκτός και αν πιστευετε ότι σε δυο χρονια δημιουργήθηκαν όλα αυτά .

Α

Δημόσιος υπάλληλος, έτσι;;

Α ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΥΡΙΖΑΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ...Α ΡΕ....

οχι, αλλα καρα-επιδεινωθηκαν αυτα... και ΔΕΝ ποιανω το πολιτικο....το αφηνω μονο στο οικονομικο τωρα εδω.... απο τον πολιτικο υπερασπιστη, το τσυριζα βρε, το τσυριζα...του κρατικοδιαιτισμου, της ΔΟΜΙΚΗΣ δηλ. ΑΙΤΙΑΣ της ΚΡΙΣΗΣ.... γιαυτο και η συνεχεια -το τσυριζα δηλ... τα εκανε ΠΙΟ σκ... και η αριστεα ηταν πολυ κοντα, και πολιτικα το λεω, οχι μονο υλικα-φυσικα... με τουσ κακους που μας την Κριση... το στρατηγημα, "δωσε και σε μενα μπαρμπα" ;; δικο-μου ητανε ;; μηπως μου ειπες ΕΣΥ για τα ελλειμματα μηπως ;; εσυ, ισα-ισα...το ειπαμε...δωσε και σε μενα μπαρμπα ησουνα... πολιτικα συνυπευθυνοι λοιπον...

Καθηγητής Mυστήριος

Aυτό το ανεπάγγελτο κοπρόσκυλο, βρέθηκαν ψηφοφόροι να το ψηφίσουν?

αποτυχατε

τελειως. ειστε αχρηστοι. ξεκουμπιστειτε. πηγαιντε στην βενεζουελα να μην ειστε στο σβερκο ολων των ελληνων τζανακοπουλε.

Εκ Των Εσω

Τα πάει χάλια ο ΣΥΡΙΖΑ όλοι τον βρίζουν...τα πάει καλά πάλι όλοι τον βρίζουν.....κάτι βρωμάει σε όλο αυτό....

xaxaxa

2 γαϊδουριών άχυρα δεν μπορείς να χωρίσεις και μας κοροϊδεύεις και απο πάνω!!!!!!Ρέ πανίβλακα,έτσι όπως μάς ρημάξατε στους φόρους......και η κουτσή Μαρία μπορεί να βγάλει όσο πλεόνασμα θέλεις....κάνατε τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ,είδος πολυτελείας πηγαινοντάς τα στο 24% φπα..παλιάνθρωποι,τύρανοι του φτωχού και του άνεργου..χαραμοφάϊδες της πολιτικής ζωής του τόπου,γίνατε ο εφιάλτης του φτωχού και του ανήμπορου..

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ !!!!!!

Ρημαδουρο

Εσει πετυχατε το πλεονασμα..................Tωρα σειρα μαs να σαs..........πετυχουμε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_euro_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με το ΔΝΤ τα... δεσμά της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια - Τι γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung για τη στάση που κράτησε ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup - Γιατί ο Όλα Σολτς αρνείται συστηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

10
folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς

14