Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου αύριο στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου αύριο στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα δει τους εκπροσώπους όλων των θεσμών και, ενδεχομένως, και τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Κερέ - Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών ούτε επιβεβαιώνουν επισήμως, αλλά ούτε και διαψεύδουν - Το Εργασίας επιβεβαιώνει για την υπουργό

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου αύριο στις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση
Το protothema.gr επιβεβαίωσε σήμερα το βράδυ ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα δει εκπροσώπους όλων των θεσμών (και του ΔΝΤ, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από την Ουάσινγκτον), σε μία επανάληψη του σκηνικού του Brussels Group, σε υψηλότερο βαθμό εκπροσώπησης.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνος ο γύρος των επαφών, μετά το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, είχε διαρκέσει έως το βράδυ της 23ης Μαρτίου και διακόπηκε με την επιστολή Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα εργασιακά.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με τους Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Κερέ, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα διασταυρωθεί.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μεταβαίνουν αύριο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να έχουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην «χαθεί» το Eurogroup της 7ης Απριλίου, στην Μάλτα.

Από το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώθηκε εξάλλου ότι η κυρία Αχτσιόγλου θα μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα, με ανοιχτή ατζέντα στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά.

Κλείσιμο
Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναφέρθηκε, δεν επιβεβαιώνεται η μετάβαση των δύο υπουργών στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη κινητικότητα, προκειμένου να μην χαθεί και η ημερομηνία-ορόσημο της 7ης Απριλίου, μολονότι νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε η επίσημη ατζέντα της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, από την οποία προκύπτει ότι η συζήτηση για την χώρα μας θα αφορά και πάλι μόνο στο ζήτημα της προόδου που έχει επιτευχθεί.

Η κυβέρνηση πάντως, με «non paper» που εξέδωσε νωρίτερα, άφηνε στην ουσία να εννοηθεί ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μην περάσει άκαρπη άλλη μία ημερομηνία-«ορόσημο» για την επίτευξη, έστω, τεχνικής συμφωνίας («staff level agreement»).

«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης