Οι «πάρα πολύ πλούσιοι» του κόσμου θα είναι κατά 43% περισσότεροι έως το 2026

Οι «πάρα πολύ πλούσιοι» του κόσμου θα είναι κατά 43% περισσότεροι έως το 2026

Λόγω της εκρηκτικής αύξησης του πλούτου στην Ασία

Ο αριθμός των «πάρα πολύ πλούσιων» ανθρώπων του κόσμου αναμένεται να εκτοξευθεί την επόμενη δεκαετία, λόγω της αύξησης του πλούτου στην Ασία, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση «Knight Frank Wealth Report».

Ο αριθμός των ανθρώπων που θα κατέχουν κεφάλαιο από 30 εκατ. δολάρια και πάνω αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% μέσα στην επόμενη δεκαετία, κατά πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο θα αυξηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός την ίδια περίοδο.

Η έκθεση, που βασίζεται σε έρευνα της New World Wealth, προβλέπει ότι ο «υπερ-πλούσιος» πληθυσμός της Ασίας θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026, όταν θα είναι περισσότερο από 88.000 άτομα. Στην Κίνα και και την Ινδία μάλιστα, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 140% και 150% αντίστοιχα. 

Ειδικά για την Κίνα, αν και γενικά η οικονομία της αναμένεται να μειώσει σταδιακά τους ρυθμούς ανάπτυξης, τομείς όπως η τεχνολογία, τα μίντια, η διασκέδαση και η φροντίδα υγείας αναμένεται να διαφοροποιηθούν και να «παράγουν» έτσι μεγάλο αριθμό πολύ πλούσιων ανθρώπων. 

Το «ρεκόρ» στην ποσοστιαία αύξηση των πλουσίων πάντως, σημειώνεται στο Βιετνάμ που αναμένεται να έχει 170% περισσότερους πάρα πολύ πλούσιους πολίτες έως το 2026. 

Σημαντική η αύξηση και για την Βόρεια Αμερική, με ποσοστό 31%, που σημαίνει πως το 2026 οι πολίτες με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων θα είναι σχεδόν 96.000. Ειδικά ο Καναδάς, θα σημειώσει αύξηση 50%, ως αντικατοπτρισμό της συνεχούς ανάπτυξης και της «ασφάλειας» απέναντι σε πολιτικές αναταραχές. 

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κατά μέσο όρο οι πάρα πολύ πλούσιοι επενδύουν τα χρήματά τους κατά 24% σε ακίνητα, χωρίς εκεί να συμπεριλαμβάνεται η πρώτη και η δεύτερη κατοικία τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gd8c_XL

Δεδομένη είναι η ζήτηση στην αγορά ακινήτων από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι μάλιστα έχουν λάβει μέχρι σήμερα πάνω από τις μισές άδειες διαμονής στη χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Golden Vilsa, ωστόσο οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Κίνα δυσχεραίνουν και καθυστερούν τις αγοραπωλησίες.

rsrd_XL

Αγώνα επιβίωσης θα χρειαστεί να δώσουν στο β΄εξάμηνο του 2019 όσοι μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, καθώς τα νέα φορολογικά βάρη από τον Ιούλιο και μετά θα απειλούν συνεχώς να τους θέσουν «εκτός μάχης» πληρωμής των υποχρεώσεών τους.