Ανοίγει ο δρόμος για hot spots μέσα στις πόλεις

Ανοίγει ο δρόμος για hot spots μέσα στις πόλεις

Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις χρήσεις γης


Τα κέντρα μεταναστών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και τους αστικούς λαχανόκηπους για οικιακή κατανάλωση, θεσμοθετεί για πρώτη φορά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθορίζοντας τι επιτρέπεται σε κάθε περιοχή.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, έρχεται να εκσυγχρονίσει τις χρήσεις γης που θεσπίστηκαν πριν 30 χρόνια και στις οποίες μοιραία είχε καταφύγει η κυβέρνηση με την αφαίρεση του αντίστοιχου κεφαλαίου που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη Βουλή στον νόμο για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Χθες, το ΥΠΕΝ με καθυστέρηση αρκετών μηνών, έδωσε σε διαβούλευση μέχρι τις 13 Μαρτίου, το νέο πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις συνθήκες και τις ανάγκες της νέας εποχής, καταργώντας τα ορθάνοικτα παράθυρα του προηγούμενου νόμου (4269/2014) που με τις ρυθμίσεις του επιβάρυνε τις περιοχές αμιγούς αλλά και γενικής κατοικίας με πλήθος εμπορικών και άλλων χρήσεων.

Στην κατηγορία αμιγούς κατοικίας ανήκουν τα λεγόμενα αστικά κέντρα της πόλης όπως η Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό κ.α όπου μέχρι τώρα ελάχιστες χρήσεις επιτρέπονται. Με το νέο πλαίσιο, θεσμοθετούνται οι περιοχές Αποκλειστικής Κατοικίας, στις οποίες επιτρέπονται περιορισμένες δραστηριότητες όπως κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, δημοτικές αγορές, γωνιές ανακύκλωσης, κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα στις περιοχές αμιγούς κατοικίας προστίθενται νέες χρήσεις γης όπως είναι οι γωνιές ανακύκλωσης και η αστική γεωργία (λαχανόκηποι). Στις περιοχές αυτές, τα εμπορικά καταστήματα είναι σε επίπεδο γειτονιάς για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Το υπουργείο διατηρεί τις προβλέψεις της προηγούμενης ρύθμισης (επί υπουργίας Νίκου Ταγαρά) για περιοχές-υποδοχείς παραγωγικών δραστηριοτήτων (Τεχνολογικό Πάρκο) και εισάγει νέες όπως Αγροτικής Χρήσης για την προστασία της αγροτικής γης και Περιοχές Προστασίας φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου. Πρόκειται για μία κατηγορία που υπάγεται στο ίδιο νομικό καθεστώς με δάση, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλό κ.α

Σύμφωνα με το υπουργείο «κάθε μία από τις γενικές κατηγορίες περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις, οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί ώστε να αποτυπωθεί το εύρος τόσο των αλλαγών στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όσο και των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων, που ο αστικός και εξωαστικός χώρος καλούνται να ικανοποιήσουν».

Μεταξύ των νέων ειδικών χρήσεων που εισάγει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος περιλαμβάνονται: 1) τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης που αποτελούν βασικά εργαλεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, 2) η αστική γεωργία – λαχανόκηποι που επιτρέπουν την καλλιέργεια στις πόλεις γεωργικών προϊόντων για ατομική κατανάλωση, 3) οι εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών/ προσφύγων ως αναγκαίες δομές για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, 4) οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις ως βασική παραγωγική δραστηριότητα στην ύπαιθρο».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΤ Η ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ .ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΕΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ .ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΥΕΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΑΝΑΛΛΑ - ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

ΕΛΛΗΝΑΣ - ΣΟΥΗΔΙΑ

hot spots ονομάζονται τώρα τα γκέτο λαθρομεταναστών;; Αυτά έχουν κάνει και στην Σουηδία, hot spots κράτος εν κράτει στις Σουηδικές πόλεις, και φοβούνται να βγουν έξω νύχτα οι Σουηδέζες. Να κανονίσουν οι Ελληνες να έχουν ασφάλεια πυρός για τα αυτοκίνητα τους, γιατι όπου πάνε αυτά τα κατακάθια οι Λάθροι θα βγάλουν πάνω σ αυτά τα απωθημένα τους

panos

Βλέπετε τι γίνεται με την Τουρκία. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα κάνουν όλοι αυτοί στις οικογένειές σας, στις γυναίκες σας και στα παιδιά σας αν γίνει καμία στραβή και γίνει επιστράτευση? Ποιος θα τους προστατέψει? Πάτε καλά ρε? Ποιο είναι το σχέδιό σας (αν έχετε τέτοιο), να φυλάνε τις οικογένειές μας οι αστυνομικοί όταν όλοι μας γνωρίζουμε οτι υπηρετούν ΚΑΙ εκεί παιδιά αλβανών με άγνωστες 'επιρροές'? Πάτε καλά ρε ΠΡΟΔΟΤΕΣ?

Δυτικά Προάστια

Παιδιά στην οδό Ρόδων στην Εκάλη, έχει 3-4 πάρκα πάρα πολύ ωραία και ευρύχωρα, θα χωράνε άνετα 300 "πρόσφυγες" το καθένα και θα είναι οι άνθρωποι μέσα στο πράσινο.. Πιο πάνω Πολιτεία, Άνοιξη κτλ έχει πάρα πολύ χώρο, δεκάδες κρατικά οικόπεδα ανεκμετάλλευτα. Τι;;; Όχι; Πάλι σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ασπρόπυργο θα τους φέρετε;

Q

Παντου τα λαθρα!!! Και στην Εκαλη των βουτυρομπεμπεδων που βολευονται στο να ασκουν θολοκουλτουρα εξ'αποστασεως, αλλα και στα δυτικα προαστια που το ειχαν καμαρι οτι ψηφισαν ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ. Στο Περιστερι δεν ηταν που το καυχιοντουσαν οτι τραμπουκισαν σε συγκεντρωση της Χ.Α? Εκει δεν φωναζουν καθε τρεις και λιγο οτι δεν θελουν "φασιστες" στην γειτονια τους? Φατε τα λαθρα τοτε και τσιμουδια! Τους θελατε και τους ξαναθελατε, τι τσινατε τωρα?

Γιωργος

Καλα να παθουμε ακομη και χειροτερα αφου δεν βαζουμε μυαλο με τους απλυτους

Προς Πρώτο Θεμα

Έχω γράψει δύο μηνυματα-απαντηση,σαφως αξιοπρεπεστερα και λιγότερο υβριστικά,στον 09:21 και δεν τα έχετε δημοσιεύσει.Τι φοβαστε,μην σας θίξουμε τον ανθελληναρα;Μου κάνει εντύπωση,γιατί προ ημερών δημοσιεύσατε μήνυμα του "αντιδραστικού στοιχείου"που χαρακτήριζε τους χριστιανούς παιδεραστές.Τις -στο ίδιο μήκος κυματος η και αξιοπρεπεστερες-απαντησεις στους υβριστές των Ελλήνων όμως τις κόβετε.

κατεχομενα πατησια

ο εποικισμος της Ελλαδος και με νομο.......

Κορυδαλλιώτης

Ποια προσφυγική κρίση; Μας δουλεύετε ακόμα; Εδώ επίσημοι φορείς κάνουν λόγο για οικονομική μετανάστευση κατά 80 και 90% και εσείς εξακολουθείτε και μιλάτε για πρόσφυγες; ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ λέγεται...

Χοτσποτ Μανατζερ Περιστεριου (Δυτικος Τομεας)

Ανοιγουμε την 1η Ιουνιου 2017 .. Υπαρχουν ακομα 10 ανοιχτες θεσεις για θεση Φλάφερ (προτιμηση σε αριστερες φοιτητριες, κορες συριζαπλυτων)

Κωστας

Να γινουν hot spot τα σπιτια των υπουργων του Συριζα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9f32bc35bc1c03d4563c9be9360aee87_XL

Την απόφασή του να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Ελευσίνα Θήβα Υλίκη, που βρίσκεται ψηλά στον προγραμματισμό των έργων υποδομής της ΝΔ, εξήγησε τις προηγούμενες μέρες στην βουλή, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

5
7ba208085cf37c903c3ccfb8798d7936_XL

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια. 

3
92c7ae63ae7f8a3866b3919bf0ef0eb8_XL

Σε ιστορικά υψηλά για το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθαν οι τουριστικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 440 εκατ. ευρώ και σημειώνοντας υψηλό διψήφιο ποσοστό ανόδου.

4773603

«Υποχρεωτική η αιτιολόγηση της απόλυσης», ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων - «Δέσμευση και όχι προεκλογική παροχή» η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε η υπουργός Εργασίας

9