Κομισιόν: Συνεχίζεται η συνεργασία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Κομισιόν: Συνεχίζεται η συνεργασία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Ουδέν νεότερο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - «Η συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμών που συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζεται στο υφιστάμενο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της υπάρχουσας συμφωνίας»

Κομισιόν: Συνεχίζεται η συνεργασία με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα
Ουδέν νεότερο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με το φλέγον θέμα του ρόλου του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Εκπρόσωπος Τύπου Άννικα Μπράιντχαρτ υπενθύμισε πως η συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμών που συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζεται στο υφιστάμενο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της υπάρχουσας συμφωνίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου ήταν λιτή στη δήλωσή της, επαναλαμβάνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από κοινού με την ΕΚΤ και όπου είναι δυνατό, το ΔΝΤ, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των προϋποθέσεων και συμβατότητας του προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, με το πλαίσιο της οποίας συνεχίζεται η συνεργασία με το ΔΝΤ.

Τέλος, η Άννικα Μπράιντχαρτ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να προβεί σε ουδένα σχολιασμό αναφορικά με το πως εκλαμβάνουν ξένες κυβερνήσεις (αναφερόμενη στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ) εκλαμβάνουν το ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Κλείσιμο
Αναλυτικά η δήλωση της εκπρόσωπου Τύπου


Εργαζόμαστε υπό το πλαίσιο της συμφωνίας και των δεσμεύσεων τις οποίες το ΔΝΤ επανέλαβε πρόσφατα. Η συνθήκη του ESM προβλέπει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και όπου είναι δυνατό, το ΔΝΤ, είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο συμβατότητας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Συνεπώς εργαζόμαστε από κοινού με το ΔΝΤ στο πλαίσιο αυτής της δομής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης