Πτώση στην Οδό Αθηνών, παρά τα κέρδη στην Ευρώπη

Πτώση στην Οδό Αθηνών, παρά τα κέρδη στην Ευρώπη

Οι αβεβαιότητες επανήλθαν στην Αθήνα, μετά τις δηλώσεις Γερμανών εξιωματούχων κατά τις οποίες δεν θα δοθεί λύση στο διήμερο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Συνεχίστηκε το ράλι στην Οδό Αθηνών 
Οι αβεβαιότητες επανήλθαν στην Αθήνα, μετά τις δηλώσεις Γερμανών εξιωματούχων κατά τις οποίες δεν θα δοθεί λύση στο διήμερο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εφιάλτης του ΔΝΤ πλησιάζει με ό,τι αυτό συνεπάγεται και το ερώτημα είναι εάν οι Ευρωπαίοι θα θυσιάσουν την Ελλάδα – σαν άλλη Lehman Brothers – προκειμένου να φτιαχτούν τα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών.       

Όπως ήταν αναμενόμενο, το χρηματιστήριο αντέδρασε αρνητικά με πτώση  έως και 2,23%, ενώ οι χαμηλές συναλλαγές ήταν χαρακτηριστικό της αδυναμίας να βρεθούν αγοραστές οι οποίοι θα «πόνταραν» σε μια αιφνίδια εξέλιξη.

Η αγορά των δεκαετών ομολόγων συνεχίζει να επιμένει σ’ ένα spread 300 μονάδων, ενώ το cds5ετίας  υποχώρησε στις 280 μονάδες, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κάποιο δείγμα, καθώς οι όγκοι έχουν περιοριστεί ύστερα από την συζήτηση για έλεγχο και περιορισμό στην αγορά των cds.  

Κλείσιμο
Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2112,67 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,50%.

Στα 16,10 ευρώ η τιμή της Εθνικής κατέγραψε άνοδο 0,63%. Αντίθετα, πτώση 0,74% σημείωσε η Eurobank, 1,74% η Alpha bank και 1,42% η τράπεζα Πειραιώς.

Στα 143 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών με προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.                  


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης