«Μαύρη τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό από το «ναυάγιο» για τον ΔΕΣΦΑ

«Μαύρη τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό από το «ναυάγιο» για τον ΔΕΣΦΑ

Το ποσό αυτό είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2017 - Συνολικά η κυβέρνηση υπολογίζε ότι θα συγκεντρώσει 2 δισ. από αποκρατικοποιήσεις

«Μαύρη τρύπα» 188 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό από το «ναυάγιο» για τον ΔΕΣΦΑ
«Μαύρη τρύπα» ύψους 188 εκατ. ευρώ στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 δημιουργεί το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ και πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει «ισοδύναμα» για την κάλυψη του κενού.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα εισπράξει εντός του 2017 ποσό 188 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό πώλησης του 66% της ΔΕΣΦΑ. Τα συνολικά εκτιμώμενα έσοδα από τις 38 αποκρατικοποιήσεις για την επόμενη χρονιά υπολογίζονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα. 

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αντίστοιχα θα κληθούν να εξηγήσουν τους λόγους που οδήγησαν στο ναυάγιο της αποκρατικοποίησης και να παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης