«Παζάρι» για τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

«Παζάρι» για τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Κατέθεσαν και οι δύο πλευρές τις προτάσεις τους για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διοίκηση του Ταμείου - Τη λίστα με τις ΔΕΚΟ που πρέπει να ενταχθούν στο νέο Ταμείο έδωσαν οι Θεσμοί - Συνέχεια αύριο το πρωί με συνάντηση Θεσμών - Τσακαλώτου, Σταθάκη, Σκουρλέτη

«Παζάρι» για τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τους επικεφαλής των θεσμών που επέστρεψαν σήμερα στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε πολύ καλά πληροφορημένη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αν και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, δεν υπήρξε καμία συμφωνία αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το νέο Υπέρ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή «δεν καταλήξαμε στα πρόσωπα της διοίκησης του Ταμείου. Συζητήσαμε τις προτάσεις των δύο πλευρών. Είμαστε, όμως, κοντά σε συμφωνία».
Κλείσιμο

Παράλληλα υπήρξε συζήτηση και για τη λίστα των οκτώ Δημοσίων Επιχειρήσεων οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν στο Υπέρ-Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, με κορυφαίο αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ να μην αποκαλύπτει εάν η συγκεκριμένη λίστα είναι ή όχι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Σε αυτήν θα συζητηθούν οι κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η λίστα με τα 15 προαπαιτούμενα (μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί μόλις τα δύο) και ως εκ τούτου να υπάρξει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, θα εξετασθεί και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί προκειμένου να υπάρξει έναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα διαμορφώνεται ως εξής:

-10:00 Επισκόπηση προγράμματος  (την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης).

-11:30 Ενέργεια (στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης)

Αν όλα πάνε καλά, τα 15 προαπαιτούμενα  πρέπει να κλείσουν πριν το EuroWorking Group της 29ης Σεπτεμβρίου και να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου. 

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης