Ξανάρχισε το «μαρτύριο» των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

Ξανάρχισε το «μαρτύριο» των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του γ.γ Διαφθοράς με τα τεχνικά κλιμάκια - Βασικό θέμα συζήτησης η χρηματοδότηση των κομμάτων - Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο



Ξανάρχισε το «μαρτύριο» των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων, με τον Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, με το βασικό θέμα το οποίο συζητήθηκε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να είναι αυτό που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Παράλληλα, συζητήθηκε -με εκπροσώπους της κυβέρνησης να κάνουν λόγο για ύπαρξη πολύ καλό κλίμα- και το ζήτημα ορισμένων αλλαγών που δρομολογούνται στη δομή της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βασιλειάδης αντικατέστησε, την τελευταία στιγμή, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο. 

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν και πάλι έπειτα από τέσσερις μήνες και άμεσα θα αρχίσουν να ξετυλίγουν τα μέτρα που απομένουν για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της α΄αξιολόγησης, με «κύριο πιάτο» τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, τις κατασχέσεις για οφειλές στην εφορία, αλλαγές στις Τράπεζες και την Ενέργεια. Αμέσως μετά, από Οκτώβριο ή Νοέμβριο, «θα στρώσουν χαλιά» και για τα 43 μέτρα της β΄αξιολόγησης. 

Για περίπου μία εβδομάδα ελληνική κυβέρνηση και Θεσμοί θα εξετάσουν τα 15 προαπαιτούμενα που είναι συνδεδεμένα με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, θα συζητήσουν για το τρίμηνο «πάγωμα οφειλών» των ελευθέρων επαγγελματιών στα Ταμεία και θα προετοιμάσουν το έδαφος για την β΄ αξιολόγηση. Αν όλα πάνε καλά, τα 15 προαπαιτούμενα  πρέπει να κλείσουν πριν το EuroWorking Group της 29ης Σεπτεμβρίου και να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου. 
Κλείσιμο

 Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου  λόγω διαφοράς ώρας ενδέχεται να καταφτάσει λίγο αργότερα στην Αθήνα. 
 
Στις 4.30 θα γίνει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου για θέματα  του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου, και οι εξελίξεις σε αποκρατικοποιήσεις οι οποίες έχουν δρομολογηθεί (π. χ Ελληνικό) ή  βρίσκονται στα σκαριά ( π.χ. Εγνατία).

Από Τρίτη σειρά παίρνουν τα ενεργειακά θέματα (όπως η απελευθέρωσης  της αγοράς φυσικού αερίου, η υπογραφή των συμβάσεων της ΔΕΗ με μεγάλους καταναλωτές κ.ά.) και μετά η λειτουργία από 1.1.2017 της Ανεξάρτητης Αρχής για την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης