Ρέγκλινγκ: Άλλά δύο χρόνια μνημόνιο για την Ελλάδα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Άλλά δύο χρόνια μνημόνιο για την Ελλάδα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

O επικεφαλής του ESM άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διακυβέρνηση κατά το α' εξάμηνο του 2015

Η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που αντιμετωπίσαμε, αλλά αν ακολουθήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα σε περίπου δύο χρόνια, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην Korea Herald.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διακυβέρνηση κατά το α' εξάμηνο του 2015.

«Βρισκόμαστε εν μέσω του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα. Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς οι άλλες χώρες χρειάστηκαν μόνο ένα πρόγραμμα και η εφαρμογή στην Ελλάδα διεκόπη το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους, όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την εξουσία. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας προήλθαν από έναν συνδυασμό παραγόντων.

Η Ελλάδα είχε τις περισσότερες και τις βαθύτερες στρεβλώσεις από τις υπόλοιπες, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό και εμπορικό έλλειμμα, και άλλα διαρθρωτικά προβλήματα, και γι' αυτό χρειάστηκε να κάνει την πιο δύσκολη προσαρμογή. Επίσης, η αδύναμη διοίκησή της είχε περιορισμένη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων. Αλλά από τον προηγούμενο Αύγουστο η συνεργασία έχει επιστρέψει και αν η Ελλάδα ακολουθήσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα, είμαι σίγουρος ότι θα εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, μέσα σε περίπου δύο χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ανωνύμως

Αλήτες για να σωθούν οι Γαλλογερμανικές τράπεζες ρημάξατε τον Ελληνικό λαό,με την αβάντα των πολιτικών μας βεβαίως βεβαίως......

Λαμογια

[...] ειστε εσεις που καταχρεωσατε την πατριδα με τις λαμογιες και με το κλεψιμο που κανετε τοσα χρονια. Λαμογια

Σοφό

Εκεί όμως που θα μάθουμε να μην τρώμε θα το πάθουμε σαν τον γάιδαρο του Χότζα, ο οποίος ψήφισε εκεί που έμαθε να ζει χωρίς φα.

Φετα

Τι ψυχή θα παραδώσετε???πόσο σας λυπάμαι!!!!!κάνετε τον ελληνικό λαο να σερνετε!έχουμε χάσει κάθε αξιοπρέπεια,οι νέοι της χώρας μας είναι γεμάτοι θυμό με την ενέργεια που μαστίζει νοικοκυριά! Να προσέχουμε την ορθοδοξία μας και την ορθοπραξια μας!!!!Έλληνες κουράγιο! όλοι υποφέρουμε από τα λαμογια

Υδραιος

Θα τον πάρω στα σοβαρά αυτόν τον κύριο την ημέρα που θα σταματήσει να ανακαλεί την καταστροφή της κοινωνίας μεταρρύθμιση. Ουστ, ρε οικονομικοι δολοφόνοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΑΛΤΑ Κ ΨΩΛΕΚΤΑΣΙΑΣΟΥ Κ ΕΣΥ ΡΕΓΚΛΙΝ Κ ΟΙ 153

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης