Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup της Δευτέρας

Xρειάζονται ακόμα αρκετές διεργασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση

Χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα το Eurogroup της Δευτέρας
Χωρίς επίσημη συζήτηση για την Ελλάδα θα εξελιχθεί το Eurogroup της Δευτέρας 11 Ιουλίου, όπως αναφέρουν ανώτερες πηγές της Ευρωζώνης καθώς δεν βρίσκεται στην ημερησία διάταξη της συζήτησης των υπουργών οικονομικών και χρειάζονται ακόμα αρκετές διεργασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση.

Κρατώντας τους τόνους χαμηλά, ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε πως είναι ενήμερος για τη σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου σχετικά με καθυστερήσεις στην εφαρμογή των παραιτουμένων, όμως καθώς βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές του Ιουλίου και υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τον 
Σεπτέμβριο δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Κλείσιμο

«Τα προαπαιτούμενα είναι εκεί για να ξεκλειδώσουμε την δόση του Σεπτέμβριο η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και για άλλες χρηματικές ανάγκες, βρισκόμαστε όμως στις 8 Ιουλίου, άρα δεδομένου πως υπάρχει ακόμη χρόνος δεν θα έλεγα πως μπορούμε να μιλάμε από τώρα για μεγάλες καθυστερήσεις», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πάντως παραδέχθηκε πως υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που πρέπει να λυθούν εντός του χρονικού πλαισίου, έτσι ώστε να αποφύγουμε μια νέα παράταση της αβεβαιότητας, μεταξύ των οποίων είναι και το ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο πρέπει να στηθεί και να στελεχωθεί έτσι ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τον σκοπό του.

Πορτογαλία και Ισπανία στο κάδρο

Κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) τη Δευτέρα και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) τη Τρίτη είναι το έλλειμμα της Ισπανίας και Πορτογαλίας. Τα ελλείμματα των δύο αυτών χωρών θα συζητηθούν σε πολιτικό επίπεδο τη Δευτέρα αν και η κύρια συζήτηση ως προς το ποιο θα είναι το μέγεθος του προστίμου και ποια μέτρα θα τους επιβληθούν, έτσι ώστε να μειώσουν το έλλειμμα τους στα επιτρεπτά επίπεδα, θα γίνει στο Econfin της Τρίτης.  

Απούσα και η Ιταλία 

Σχετικά με το φλέγον θέμα των Ιταλικών τραπεζών, που δέχονται μεγάλες πιέσεις, δεν θα γίνει κάποια συζήτηση στο Eurogroup. Ο αξιωματούχος αρκέστηκε στο να δηλώσεις πως «είδαμε την κίνηση των μετοχών τους τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αποτελεί ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε την Δευτέρα.  Θα εξετάσουμε το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες και θα πράξουμε ανάλογα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης