Ντάισελμπλουμ: «Κλειδί» της συμφωνίας το πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% για το 2018

Ντάισελμπλουμ: «Κλειδί» της συμφωνίας το πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% για το 2018

«Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί αυτή να γίνει», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: «Κλειδί» της συμφωνίας το πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% για το 2018
Ως σημείο «κλειδί» για τη συμφωνία η οποία επήλθε μεταξύ της Ελλάδας και των «θεσμών» τον Ιούλιο, χαρακτήρισε την εκτίμηση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι δεν «βλέπει» ευελιξία από την πλευρά των Ευρωπαίων, οι οποίοι είναι ανυποχώρητοι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι μπορεί αυτή να γίνει», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός της εβδομάδας, ωστόσο επεσήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης