Λαγκάρντ: Το πλεόνασμα 3,5% θέλει... ηρωικούς Έλληνες

Λαγκάρντ: Το πλεόνασμα 3,5% θέλει... ηρωικούς Έλληνες

«Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι καθυστέρηση, η κυβέρνηση θα πρέπει να βιαστεί» - Βιώσιμο χρέος και προώθηση των ορθών μεταρρυθμίσεων θα «σώσουν» την ελληνική οικονομία

Λαγκάρντ: Το πλεόνασμα 3,5% θέλει... ηρωικούς Έλληνες
Αμετακίνητη, απόλυτα σταθερή ως προς τους στόχους του Ταμείου και διόλου πρόθυμη να κάνει πίσω, είτε έναντι της ελληνικής κυβέρνησης είτε έναντι των Ευρωπαίων, εμφανίστηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ
.

Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε, εν όψει της αυριανής έναρξης της Συνόδου ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, η κυρία Λαγκάρντ γνώριζε εξ αρχής ότι θα δεχόταν ερωτήσεις για την Ελλάδα, με δεδομένη και την παρουσία των ανταποκριτών ελληνικών ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Η επικεφαλής του ΔΝΤ
κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ταμείου και των Ευρωπαίων, αλλά και τι θα πρέπει να γίνει, προκειμένου το όποιο αδιέξοδο να αρθεί.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει καθυστέρηση. Συμφωνώ με την άποψη που έχουν εκφράσει και οι ελληνικές αρχές: πρέπει να βιαστούμε» υπογράμμισε η κυρία Λαγκάρντ.

Το παραπάνω, όμως, όπως υπογραμμίζει το newmoney.gr, μοιάζει να είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο «συμφωνεί» με τις ελληνικές αρχές, μιας και οι θέσεις του ΔΝΤ, όπως τις εξέφρασε για μία ακόμη φορά, δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο.

«Επαναλαμβάνω ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η σταθερότητα, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της Ελλάδας. Θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός κατάλληλων μέτρων και ορθής δημοσιονομικής πολιτικής. Στόχος, όμως, θα πρέπει να είναι και το χρέος να καταστεί βιώσιμο» σχολίασε ακόμη.

Απόλυτα χαρακτηριστική δε, ήταν η απάντησή της σε ερώτηση για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει, μεσοπρόθεσμα, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ (σ.σ. όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο): «Εάν η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν πραγματικά ηρωικές, απόλυτα ηρωικές προσπάθειες αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης