Σταθάκης: Οι αποκρατικοποιήσεις θα αποφέρουν έσοδα 6-7 δισ. αντί του στόχου για 15 δισ.

Σταθάκης: Οι αποκρατικοποιήσεις θα αποφέρουν έσοδα 6-7 δισ. αντί του στόχου για 15 δισ.

Κατεβάζει τον πήχυ για τις εισπράξεις των αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός Οικονομίας - Εκτιμά ότι θα αποδώσουν περί τα 6 με 7 δισ. αντί του στόχου των 15 δισ – «Ασφαλιστικό και φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα»

Σταθάκης: Οι αποκρατικοποιήσεις θα αποφέρουν έσοδα 6-7 δισ. αντί του στόχου για 15 δισ.
Mετά τις 22 Απριλίου όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα κατατεθούν στη Βουλή
προς ψήφιση 4 νομοθετήματα (ασφαλιστικό
Κλείσιμο
, φορολογικό
, νέο ταμείο, κόκκινα δάνεια) δίχως προβλήματα όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης
μιλώντας στο Ελληνο-γερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν στο Βερολίνο από κοινού το περιοδικό Economist, το υπουργείο Οικονομίας, ο ελληνικός και γερμανικός σύνδεσμος βιομηχάνων.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, τόνισε ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα, σημειώνοντας πως τα σχετικά νομοσχέδια θα νομοθετηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που αναμένεται στις 22 Απριλίου. Μάλιστα είπε για το ασφαλιστικό πως προστατεύει τις υφιστάμενες συντάξεις ενώ οι εισφορές αυξάνονται με δίκαιο τρόπο.

Ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε ως το 2022 βιώσιμο το ελληνικό χρέος, υπογραμμίζοντας πως μετά από το διάστημα αυτό θα χρειαστούν νέες συζητήσεις.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχει  ισχυρή κυκλική ανάπτυξη, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β' εξάμηνο.

Γερμανοί Βιομήχανοι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων κ. Ulrich Grillo τόνισε ότι, «οι επενδύσεις πηγαίνουν μαζί με την εμπιστοσύνη καθώς δεν λειτουργεί το ένα δίχως το άλλο». Όπως πρόσθεσε, οι πολιτικοί πρέπει να κτίσουν την εμπιστοσύνη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. «Μόνο αν υπάρχει εμπιστοσύνη που είναι στην ανθρώπινη φύση θα γίνουν επενδύσεις»

ΜμΕ και χρηματοδότηση


Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε επίσης ότι, στο τέλος Απριλίου θα παρουσιαστεί η στρατηγική της ανάπτυξης και ο επενδυτικός νόμος, το fund για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αποκρατικοποιήσεις


Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι, τα 50 δισ. ευρώ που αναμένονταν ήταν εκτός πραγματικότητας καθώς αργότερα έγιναν 25 δισ., 15 δισ, ευρώ ενω κατά την γνώμη του οι 11 ιδιωτικοποιήσεις θα αποφέρουν ένα ποσό περί τα 6-7 δισ. ευρώ.

Τομείς συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης