Μίχαλος κατά Κορκίδη για τη συναίνεση στην αύξηση των εισφορών

Μίχαλος κατά Κορκίδη για τη συναίνεση στην αύξηση των εισφορών

«Το νέο Ασφαλιστικό είναι γραμμένο σε λευκό χαρτί με άλλη φιλοσοφία και σε άλλη λογική και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις», σημείωσε ο Βασίλης Κορκίδης

Μίχαλος κατά Κορκίδη για τη συναίνεση στην αύξηση των εισφορών
Αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος κατηγορεί δημόσια τους άλλους προέδρους των κοινωνικών φορέων.

Ο κ. Μίχαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε την άρνηση σε ένα τέτοιο μέτρο που είχαν εκφράσει πρόσφατα ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ, είπε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση και τόνισε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι αποσπασματικά. Οι επιπτώσεις στην αγορά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, ενώ δεν θα δώσουν και λύση στο πρόβλημα, υποστήριξε.

Κλείσιμο
Σημείωσε δε ότι πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο απέρριψε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέγοντας ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πρόσθεσε δε πως οι υπόλοιποι συνάδελφοι (που πήγαν στο Μαξίμου) είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο παρελθόν.

Στη συνέχεια υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στους κκ. Μίχαλο και Κορκίδη, οι οποίοι μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ενδεικτικό μάλιστα του κλίματος έντασης που υπήρχε είναι πως ο κ. Μίχαλος απευθυνόταν στον κ. Κορκίδη στον πληθυντικό, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ του μιλούσε στον ενικό με φιλική διάθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποιο παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και εργοδοτών, ο κ.Μίχαλος είπε πως «θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου. Τόσο ο κ. Κορκίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Το ΕΒΕΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη έρευνα και πρόταση για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε πως στο Μέγαρο Μαξίμου πήγαν γιατί τους κάλεσαν και τόνισε: «Το νέο Ασφαλιστικό είναι γραμμένο σε λευκό χαρτί με άλλη φιλοσοφία και σε άλλη λογική και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. Δεν μπορεί εμείς οι κοινωνικοί εταίροι να γυρίσουμε την πλάτη σε ένα μείζον θέμα, όταν στη Βουλή συμφωνούν για ήσσονος σημασίας θέματα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα χατίρι σε κανένα κόμμα για τόσο σοβαρά θέματα και να κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης