Γιατί ο ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού δεν θα «ακουμπήσει» χιλιάδες ακίνητα - Το μεγάλο κόλπο

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού δεν θα «ακουμπήσει» χιλιάδες ακίνητα - Το μεγάλο κόλπο

Πού «προσκρούει» το μεγαλεπίβολο σχέδιο για την φορολόγησή τους - Ποιος ο ρόλος των offshore εταιριών - Τι αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού δεν θα «ακουμπήσει» χιλιάδες ακίνητα - Το μεγάλο κόλπο
Το σχέδιο για επιβολή ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού και ιδίως σε περιοχές όπου η αγορά φαντάζει περισσότερο ως επένδυση φαίνεται να προσκρούει σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα: Στην ιδιοκτησία του ακινήτου!

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι φορολογικές Αρχές της Ελλάδας και άλλων χωρών που έχουν ξεκινήσει διαδικασίες να εντοπίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται πίσω από τις αγορές ακινήτων στο Λονδίνο συναντούν τεράστιες δυσκολίες, καθώς αντιλαμβάνονται πως αυτά βρίσκονται να ανήκουν σε offshore εταιρείες.

Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα «Ιβνινγκ Στάνταρντ», σύμφωνα με την οποία ξένοι επενδυτές έχουν αγοράσει στο Λονδίνο ακίνητα ύψους 100 δισ. λιρών και τα δυο τρίτα από αυτά τα ακίνητα εμφανίζονται να ανήκουν σε εταιρείες που έχουν έδρες βρετανικούς φορολογικούς παραδείσους, όπως Τζέρσεϊ, Γκέρνσεϊ, Αϊλ οφ Μαν, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι.

ΠΑπό το 2008 μέχρι σήμερα έγιναν 27.989 αγορές σπιτιών και ακινήτων από ξένους στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ερευνά που έκανε η «Ιβνινγκ Στάνταρντ» στο βρετανικό κτηματολόγιο. Μέχρι το 2013 οι ξένοι που αγόραζαν ακίνητα στο Λονδίνο μπορούσαν μέσω των οφσόρ εταιρειών να αποφεύγουν να πληρώνουν και φόρο μεταβίβασης, αλλά αυτό το «παράθυρο» το έκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν.

Κλείσιμο
Οι φορολογικές Αρχές της Βρετανίας και το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, στα οποία έχουν απευθυνθεί οι Αρχές της Ελλάδας και άλλων χωρών για να ζητήσουν συμπαράσταση στις έρευνές τους και να ενημερωθούν για την ταυτότητα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, δηλώνουν αδυναμία να βοηθήσουν για τον λόγο ότι οι σχετικές αγορές καλύπτονται από οφσόρ εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης