Άνοδος 08% στο Χρηματιστήριο

Άνοδος 08% στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626,46 μονάδες, με πρωταγωνιστές τον Μυτιληναίο, Coca- cola και την Ελλακτωρ

Άνοδος 08% στο Χρηματιστήριο
Σταθερά διατηρήθηκε στην περιοχή των 624-627 μονάδων η Αθήνα, ωστόσο μέρα με την μέρα ο τζίρος μειώνεται περαιτέρω.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,80% με πρωταγωνιστές τον Μυτιληναίο, Coca- cola και την Ελλακτωρ.

Οι ξένοι επενδυτές απαιτούν τον μεγάλο συνασπισμό από τα δυο μεγάλα κόμματα – και ίσως με την συμμετοχή του Ποταμιού. Όπως ήδη μεταδίδουν Έλληνες συνομιλητές τους, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να φέρει την αγορά  προς τις 900 μονάδες. Η άνοδος δεν θα ήταν μοναδική θετική συνέπεια καθώς μια διακομματική προσπάθεια θα έφερνε και αποτελέσματα στο χρέος.

Κλείσιμο
Αντίθετα, μια κυβέρνηση αποτελούμενη από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητή από τους δανειστές. Σ αυτή την περίπτωση, η αγορά θα μπορούσε να προσεγγίσει τα χαμηλά επίπεδα του 2012 ( 477 μονάδες ), ίσως και χαμηλότερα.

Άρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η άρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία του μεγάλου συνασπισμού είναι συνεπώς το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αγορά- μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για την τελευταία, όπως λένε οι ίδιες πηγές, εφόσον έχουμε κυβέρνηση, τότε με την αναμονή της ανακεφαλαιοποίησης η αγορά θα στολάρει.

Κέρδη 0,80% 

Άνοδο 1,02% για την Εθνική στα 0,497 ευρώ. Με πτώση 2,70% η Eurobank στα 0,036 ευρώ.  Κέρδη για τον Μυτιληναίο στα 4,58 ευρώ και 109 χιλιάδες τεμάχια. 

Με άνοδο 0,95% η ΔΕΗ στα 4,24 ευρώ. Οριακά κέρδη 0,30% για την Μέτκα στα 6,62 ευρώ. Πάνω από 2% τα κέρδη σε Coca- Cola και Ελλάκτωρ (168 χιλιάδες τεμάχια). Στα 14,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές. 






 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης