Αρτοποιεία και πρατήρια πώλησης άρτου δεν θα έχουν από εδώ και στο εξής καμία διαφορά, σύμφωνα με τον ορισμό που τους δίνει η κυβέρνηση μέσω του ΟΟΣΑ στο τρίτο μνημόνιο.
Με την αιτιολογία ότι η διάκριση μεταξύ των δύο δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές, επιτρέπεται πλέον στα πρατήρια άρτου που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης και ολοκληρώνουν την έψηση σε αυτές, να κάνουν χρήση της ονομασίας αρτοποιείου.
Στους παραδοσιακούς φούρνους που ζυμώνουν και παράγουν εξ ολοκλήρου ψωμί, δίνεται το δικαίωμα να το επισημαίνουν με σχετικές πινακίδες…
Επιπλέον με άλλη τροποποίηση στο νόμο 3526/2007, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης του ψωμιού και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο άρτου σε ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, παντοπωλεία τρόφιμα ή ποτά.
Πλέον το ψωμί θα μπορεί να πωλείται οπουδήποτε αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και οικοδομικών κανόνων προκειμένου να μην κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών.
Απελευθερώνεται η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος
Την ίδια ώρα σε πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που σήμερα προσδιορίζεται στις 7 ημέρες προχωρά η κυβέρνηση.