Μυστήριο με την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα

Μυστήριο με την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα

Ψάχνουμε πώς δεν θα έρθουν στο υπουργείο, λένε από το ΥΠΟΙΚ - Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα διαμηνύει η Κομισιόν

Μυστήριο με την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα
Μυστήριο επικρατεί γύρω από το πότε και πού θα εμφανιστούν οι ελεγκτές της Τρόικας στην Αθήνα στο πλαίσιο των όσων προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Ψάχνουμε "φόρμουλα" για να μην έρθει η τρόικα στο Υπουργείο» λένε τώρα από το υπουργείο Οικονομικών μολονότι η παρουσία των τεχνικών κλιμακίων αλλά και των επικεφαλής των τριών θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας των προηγούμενων ημερών.

Την εικόνα αυτή έδιναν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτοι στην Αθήνα θα βρεθούν οι δευτεροκλασάτοι υπάλληλοι των δανειστών. Παλιοί γνώριμοι οι περισσότεροι, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, επιστρέφουν δριμύτεροι για να πάρουν το αίμα τους πίσω για τα… καψόνια Βαρουφάκη, αλλά και για να ολοκληρώσουν το έργο που άφησαν ημιτελές πίσω τους όταν διακόπηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και υποκαταστάθηκαν από το Brussels Group.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να καταφτάσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Τέσσερις μήνες αφότου έφυγαν άπρακτοι οι ελεγκτές, αφού τον Φεβρουάριο τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στα υπουργεία και είχαν υποστεί περιορισμό στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει θεαματικά και η ζημιά στην πραγματική οικονομία παραμένει ανυπολόγιστη. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι νέοι «κυβερνήτες» της χώρας, τα πρώτα βιολιά δηλαδή των εκπροσώπων από κάθε θεσμό. Οι διαπιστώσεις τους θα οδηγήσουν στα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο τριετές πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης