Τράπεζα της Αγγλίας: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο

Τράπεζα της Αγγλίας: Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο

Μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας βλέπει η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου

Την άποψη της Τράπεζας της Αγγλίας για τη συμφωνία που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών παρουσίασε σε σημερινή ενημέρωση του βρετανικού κοινοβουλίου ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ.

Κατά την ομιλία του ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ο Κάρνεϊ επισήμανε ότι θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες από όλες τις πλευρές για την υλοποίηση της συμφωνίας, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει τις πιθανότητες επιτυχίας του νέου πακέτου στήριξης.

«Το προφίλ του χρέους, κατά την κρίση του ΔΝΤ και άλλων αρχών, κρίση την οποία συμμεριζόμαστε δεν είναι βιώσιμο στην τρέχουσα μορφή του» είπε σήμερα στη βρετανική βουλή ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Όπως τόνισε, η Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι χωρίς ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα δεν θα είναι δυνατόν να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ

Είναι η απόλυτη ΞΕΦΤΥΛΑ. Σε άλλα άρθρα που οι σχολιαστές έχουν την ευκαιρία να βρίσουν ο ένας τον άλλον, τα σχόλια είναι εκατοντάδες. ΟΛΟΙ είναι παντογνώστες. Σε άρθρα που μιλάνε για μη βιώσιμο χρέος, είτε αυτό είναι από την Ευρώπη είτε από τις ΗΠΑ, δεν σχολιάζει κανένας γιατί απλά δεν θα έχει την ευκαιρία να βρίσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aktoploia

Σε μία χρονιά που οι εξελίξεις τρέχουν στην ελληνική ακτοπλοία, με τον Εμμάνουελ Γκριμάλντι να δυναμώνει την παρουσία του στο Αιγαίο μέσω των Μινωικών και την Τράπεζα Πειραιώς να μελετά τα ο μέλλον του Ομίλου Attica όπoυ ανήκουν η Superfast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways, ο κλάδος εισέρχεται σε πολύ δύσκολες θάλασσες.

Wyndham

Παραπάνω από ισχυρό είναι το ενδιαφέρον του ξενοδοχειακού κολοσσού της Wyndham για τη χώρα μας με τον Δημήτρη Μανίκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wyndham Hotels & Resorts για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να δηλώνει ότι η «Ελλάδα είναι τάση. Μας ενδιαφέρουν όλες οι περιοχές, εντός κι εκτός Αθηνών, οπουδήποτε υπάρχει τουριστική κίνηση, δεδομένου ότι ο όμιλος διαθέτει αυτή την στιγμή 20 διαφορετικά concepts τα οποία μπορούν να ταιριάξουν στις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη»

stathakis

Αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον

3
foto-danei-traz

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων έφτασε στον «σκληρό πυρήνα» - Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι για την αποκλιμάκωση των NPEs
με στόχο να υποχωρήσουν στο 18%-19% μετά το 2020 και στο 6,5% μέχρι το 2022

DEIS

Το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει αποχωρήσεις 6.000 εργαζομένων έως το 2022 και «κυνήγι» οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών 1 δισ. ευρώ - Στο τραπέζι παραμένει η αύξηση των τιμολογίων ή η κατάργηση…

3