Σόιμπλε: Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Ρίγας

Σόιμπλε: Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Ρίγας

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση

Σόιμπλε: Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Ρίγας
Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Ρίγας, επανέλαβε την Παρασκευή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, ο οποίος σε νέες δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι αμέσως μόλις οι τρεις Θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα, θα δοθεί το «οκ» για να εκταμιευτούν τα χρήματα για την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το να ξανακερδίσει την ανταγωνιστικότητά της», όμως, διαπίστωσε πως είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 

Πάντως, σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη είναι αρκετά ισχυρή να χάσει ένα κράτος-μέλος, η απάντηση του κυρίου Σόιμπλε ήταν «όχι».

Με την γνωστή του σκωπτική διάθεση, απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση, ο κύριος Σόιμπλε είπε ακόμα: «Η Ελλάδα θα έχει προβλήματα για να βρει πιστωτές εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αν βρουν χρήματα οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι να τα πάρουν. Οι Ευρωπαίοι είπαν ΟΚ, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε (να δανείζουμε χρήματα) έως το 2020... Αν βρείτε χρήματα απ’ αλλού, από το Πεκίνο, είτε τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον ή τη... Νέα Υόρκη, να δανειστείτε. Θα χαρούμε... Αλλά είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που θα σας δανείζει ποσά ύψους 200 δισ. ευρώ». 
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης