Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή δόσεων οι Ευρωπαίοι δανειστές

Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή δόσεων οι Ευρωπαίοι δανειστές

Παραμένουν οι διαφωνίες με τους δανειστές - Δεν διαφαίνεται Eurogroup - «Κανένα σχόλιο» απαντούν το ΥΠΟΙΚ στο ερώτημα αν η Ελλάδα τον Απρίλιο μπορεί χωρίς βοήθεια να πληρώσει το ΔΝΤ, μισθούς, συντάξεις και να ανανεώσει έντοκα που λήγουν - Σε καλό κλίμα η συζήτηση, λένε στην κυβέρνηση - O ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει και θα καλυφθεί με ισοδύναμα

Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή δόσεων οι Ευρωπαίοι δανειστές
Σε καλό κλίμα, όπως έλεγε πηγή του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε το Euroworking Group, αφού όμως νωρίτερα το πρωί σήμερα το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε κείμενο 27 σελίδων στο Brussels Group με εξειδίκευση για όλα τα μέτρα.

«Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, καλύτερο από ό,τι περίμενα» έλεγε η ίδια πηγή. Απέφυγε να πει όμως αν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν τις 24 Απριλίου. Δεν απέκλεισε μάλιστα να απαιτηθεί και νομοθέτηση των μέτρων, πριν τυχόν εκταμίευση.

Παράλληλα οι δανειστές αυτήν τη στιγμή φαίνεται να απορρίπτουν το σενάριο τμηματικής καταβολής των δόσεων προς τη χώρα μας, έναντι παροχής 2-3 σημαντικών μέτρων, όπως ήταν η ελληνική πρόταση.
Κλείσιμο

Στην ερώτηση πάντως αν η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να έρθουν τα χρήματα από τις δόσεις, τόσο τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές όσο και για μισθούς και συντάξεις, η ίδια πηγή περιορίστηκε να απαντήσει «κανένα σχόλιο».

Βασικές εστίες διαφωνίας που διαπιστώθηκαν με τους δανειστές είναι τα εργασιακά και η απελευθέρωση των απολύσεων και το ασφαλιστικό και οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Πεδίο συνεννόησης, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, υπάρχει πάντως στις αποκρατικοποιήσεις , αλλά προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν πρέπει να επιμένουν στον εισπρακτικό στόχο.

«Θέλουμε αποκρατικοποιήσεις με κάποιο μίνιμουμ απαιτήσεων για επενδύσεις, έστω και αν μειωθεί το τίμημα για να μην πέσει στον «κουβά» του χρέους η είσπραξη, αλλά να ενισχύσει την απασχόληση και το ασφαλιστικό» έλεγε η ίδια πηγή.

Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών έλεγαν πως «ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει επειδή είναι ένας κακός νόμος θα το κάνουμε την ώρα που μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε σωστά, ακόμα και σταδιακά.  Δεν θα δημιουργήσει τρύπα, θα φέρει μικρότερα έσοδα αλλά θα καλυφθεί με ισοδύναμα, περικοπές δαπάνών ή άλλα έσοδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης