Αντιδράσεις για την ελληνική πρόταση και το γερμανικό «όχι»

Αντιδράσεις για την ελληνική πρόταση και το γερμανικό «όχι»

Κανένα σχόλιο από την εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ - Αναλύσεις από δημοσιογράφους μεγάλων μέσων στο Twitter

Αντιδράσεις για την ελληνική πρόταση και το γερμανικό «όχι»
Οι σημερινές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα απασχολούν την διεθνή ειδησεογραφία που παρακολουθεί στενά κάθε νέο βήμα στην υπόθεση. 

Κανένα σχόλιο, ήταν η επίσημη απάντηση της εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη. Εναπόκειται τώρα στα κράτη-μέλη να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, συμπλήρωσε, δίνοντας ακόμα μια αφορμή στα σχόλια που επισημαίνουν σημαντικές διαφορές στις στάσεις που τηρούν τις τελευταίες ώρες  Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο δημοσιογράφος του BBC Gavin Hewitt, ο οποίος έγραψε: «Τώρα υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ των Βρυξελλών και του Βερολίνου, στην απόπειρα εύρεσης λύσης στην ελληνική κρίση». 

Κλείσιμο


Σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση ο δημοσιογράφος Paul Mason του Channel 4, εκείνος που αποκάλυψε τα σχέδια Μοσκοβισί από την τελευταία συνεδρίαση Eurogroup την Δευτέρα, αναφέρει πως κατά την άποψή του, η επιστολή Βαρουφάκη δεν θα είχε γραφτεί αν δεν είχε την πλήρη υποστήριξη του Ντάισελμπλουμ.



Τέλος ο Peter Spiegel των Financial Times, εστιάζει στο γεγονός πως η σημερινή επιστολή Βαρουφάκη ζητά την ίδια ακριβώς επέκταση που είχε ζητήσει τον Δεκέμβριο η τότε ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης