Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Από πτώση 5% γύρισε σε 1,30% - Oι μεγάλοι ξένοι στηρίζουν τα χαρτιά τους

Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στο Χρηματιστήριο
Τα κεφάλαια που έχουν ποντάρει στην Ελλάδα -ότι η χώρα μας θα στηριχθεί από την Ευρώπη- δεν αφήνουν τις επενδύσεις τους εύκολα. Αναφερόμαστε σε μεγάλους επενδυτές, όπως Fairfax, Paulson, Fidelity, που σήμερα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα από πτώση 5% να γυρίσει σε 1,30%. 

Mε άνοδο 4,75% η Grivalia Properties στα 8,38 ευρώ. Με κέρδη 1,61% η Μετκα στα 8,84. Στην πρώτη μετοχή βρίσκεται η Fairfax όπως και στον Μυτιληναίο όπου η μετοχή σημειώνει άνοδο 5,15% στα 5,70 ευρώ. Άνοδος 1,85% για την ΕΥΔΑΠ στα 5,50 ευρώ -μετοχή που έχει επενδύσει ο Paulson. Kέρδη 3,31% για την Motor Oil στα 6,56 ευρώ. Mε κέρδη 4,44% η μετοχή της ΔΕΗ -όπου έχει επενδύσει το Silchester. 

Κλείσιμο
Πακέτα έχουν διακινήσει μέχρι στιγμής η Πειραιώς και η Alpha Bank, 3.052.004 τεμαχίων με τιμή 0,8580 ευρώ και 2.506.282 με 0,43 ευρώ αντίστοιχα.

«Αναμένουμε οι επενδυτές να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών κατά τη σημερινή συνεδρίαση κι ύστερα από το ισχυρό μομέντουμ της Παρασκευής που συνοδεύτηκε από μεγάλες αποδόσεις και όγκους», τονίζει η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή.

«Η πρώτη αντίδραση των αγορών στις ελληνικές εκλογές ήταν η πτώση του ευρώ σε νέο χαμηλό 11 ετών. Οι ελληνικές εκλογές θα κυριαρχήσουν στα πρωτοσέλιδα αυτή την εβδομάδα μετά το ενδιαφέρον των επενδυτών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», σχολιάζει και η Alpha Finance.

«Η πρώτη αντίδραση των αγορών έχει την σημασία της, αλλά σημειώνουμε ότι οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης θα αναδείξουν το μέγεθος της σύγκρουσης και θα δώσουν το πάτημα στον Γενικό Δείκτη να κινηθεί αναλόγως. Για σήμερα, αναμένουμε πιέσεις, αν και η αγορά έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει χωνέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αστάθεια και έντονη μεταβλητότητα», σημειώνει η Merit Χρηματιστηριακή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης