Τεό Βάιγκελ: Ο Σαμαράς έδωσε πρόωρο σινιάλο στις αγορές

Τεό Βάιγκελ: Ο Σαμαράς έδωσε πρόωρο σινιάλο στις αγορές

Πρέπει να το σκεφτεί κανείς πολλές φορές πριν κάνει εξαγγελίες περί εξόδου Ελλάδας από το μνημόνιο, για να μην τα καταστρέψει όλα τελικά, δήλωσε ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών 

Τεό Βάιγκελ: Ο Σαμαράς έδωσε πρόωρο σινιάλο στις αγορές
Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε πρόωρο σήμα στις αγορές, δήλωσε ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Τέο Βάιγκελ, μιλώντας την Πέμπτη  στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής DGPA στο Βερολίνο.

Κληθείς να σχολιάσει και την περίπτωση της Ελλάδας στη γενικότερη συζήτηση γύρω από το ευρώ και το κατά πόσο το κοινό νόμισμα διχάζει την Ευρώπη, ο πρώην υπουργός αν και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβη η Ελλάδα κατέκρινε την πρόωρη ενέργεια του Έλληνα πρωθυπουργού να δηλώσει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Όπως αναφέρουν τα “Νέα”, ο  Βάιγκελ τόνισε ότι “ο τουρισμός αποδείχθηκε ευλογία για την Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια και αυτό, μεταξύ άλλων, της επέτρεψε να επιτύχει και ένα αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα”.

Κλείσιμο
Αλλά, όπως πρόσθεσε, “όταν ωστόσο δίνει κανείς πολύ πρόωρα σινιάλα, ότι θα απεξαρτηθεί από τους εταίρους, όπως το έκανε πριν μερικές εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός, τότε έρχεται αμέσως η αρνητική αντίδραση των αγορών και τα καταστρέφει όλα. Γι' αυτό και πρέπει κανείς να το σκεφθεί πολλές φορές, προτού κάνει κανείς τέτοιου είδους εξαγγελίες”.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης