LIVE

Κορωνοϊός

20 γιατροί έκρυβαν εισοδήματα άνω των 30 εκατ. ευρώ

20 γιατροί έκρυβαν εισοδήματα άνω των 30 εκατ. ευρώ

- Ο Αλβανός που έστειλε 1,5 εκατ. ευρώ στα Τίρανα
- Οι «πλοιοκτήτες» στην Κέρκυρα, που όλη τη χρονιά ναύλωνε ο ένας το σκάφος του άλλου και άλλες πολλές περιπτώσεις

«Άλλα κόλπα» για να φοροδιαφεύγουν είχαν ανακαλύψει δεκάδες επιτήδειοι που έπεσαν πρόσφατα στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Είτε μετά από πληροφορίες, είτε με εισαγγελική εντολή μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, οι έρευνες αποκάλυψαν ολόκληρες «φάμπρικες» φοροδιαφυγής.

Οπως προκύπτει συνολικά 20 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως χειρουργοί, γυναικολόγοι και παιδίατροι οι οποίοι είχαν αποκρύψει εισοδήματα πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες του ΣΔΟΕ τα περισσότερα εισοδήματα που δεν τα είχαν δηλώσει οι γιατροί προέρχονταν από... φακελάκια.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι παρακάτω νέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

* Γιατρός, ογκολόγος στο Κολωνάκι απέκρυψε 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματά του στο χρονικό διάστημα 2012- 2014.

* Γιατρός γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ.

* Γυναικολόγος και μία παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ.

* Γιατρός στη Λήμνο, στην κωμόπολη Μύρινα δεν δήλωσε εισοδήματα 986.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν μετά από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα 2009 έως 2011. Δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός σε δύο χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ να εισπράξει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, χωρίς να τα δηλώσει.

* Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο ένα εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα και δεν δήλωσαν το ποσό.

Οι έρευνες όμως οδηγούν πιο βαθιά, σε μεγάλα κυκλώματα που κρύβονται από πίσω.

Συγκεκριμένα:
 
- Εργολάβος αλβανικής καταγωγής είχε στείλει έμβασμα 1,5 εκατ. ευρώ  στα Τίρανα, αν και δεν δικαιολογείτο από το εισόδημά του. Στο ΣΔΟΕ θεωρούν ότι από πίσω κρύβεται η αλβανική μαφία ή κυκλώματα στο χώρο του τζόγου. Όταν κλήθηκε από το ΣΔΟΕ να δικαιολογήσει το ποσό, προσκόμισε ένα ολόκληρο «τσουβάλι» με κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών για να αποδείξει ότι προήλθαν από στοιχηματισμό. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά τα δελτία διαπιστώθηκε πώς είχαν παιχτεί την ίδια ημέρα, σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας! Καθώς όμως θα ήταν αδύνατον να έπαιζε στοιχήματα σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα μέλη της χώρας και μάλιστα όλα αυτά τελικώς να κέρδιζαν, θεωρείται ότι κάποια «πρόσωπα εμπιστοσύνης» τον προμήθευσαν με κερδισμένα δελτία.

 
«Παρατραπεζικό»
 
- Εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις με εμβάσματα άνω των 5 εκατ. ευρώ ενώ άλλες 15 με ποσά πάνω από 1 εκατ. που εστάλησαν στο εξωτερικό από ανθρώπους που δήλωναν μηδενικά εισοδήματα.

- Σε 18 περιπτώσεις τα εμβάσματα ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, σαν εντολείς εμφανίζονται άτομα που ήταν στις λίστες ΟΑΕΔ!

- Σε τουλάχιστον τρεις  περιπτώσεις, περνούσαν εκατομμύρια από λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών. Στην πρώτη περνούσαν εμβάσματα 5.000.000 ευρώ αν και ο πραγματικός εντολέας ήταν ελληνική εταιρεία ειδών υγιεινής, σε άλλη 50 εκατ. που έφυγαν με εντολέα μεγάλη διεθνή τσιμεντοβιομηχανία και σε άλλη 25 εκατ. ανήκαν .. στην ίδια την τράπεζα! Η δικαιολογία ότι πρόκειται «περί λάθους» δεν γίνεται πιστευτή, ειδικά στην περίπτωση γεωργού από τα Γιαννιτσά  όπου διαπιστώθηκε πως κατ’επανάληψη διακινήθηκαν εμβάσματα συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ προς την Ολλανδία και την Γαλλία. Όπως αποδείχτηκε όμως μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ, τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον προσωπικό του λογαριασμό ανήκαν σε … ναυπηγεία.

- Σε άλλη περίπτωση που ερευνά το ΣΔΟΕ εξονυχιστικά, υπάλληλος της στρατολογίας στην Θεσσαλονίκη, με τα αρχικά Φ.Α. εμφανιζόταν να έχει αποστείλει εμβάσματα ύψους 45 εκατ. ευρώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γερμανία. Ο πραγματικός εντολέας όμως ήταν Διεθνής Χρηματοπιστωτικός).

- Ανάλογη είναι και η υπόθεση του Σ.Φ. ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στην Σκιάθο. Χωρίς να ξέρει τίποτε, κλήθηκε να εξηγήσει πού βρήκε και έστειλε 8,5 εκατ. στο Χονγκ-Κόνγκ, αλλά στην πραγματικότητα ο εντολέας ήταν ένας Έλληνας εφοπλιστής.
 
Στο ΣΔΟΕ μιλούν για «καραμπινάτη» δράση παρατραπεζικών κυκλωμάτων.
 
 
Ναυτιλιακές-"μαϊμού"
 
- Από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Κέρκυρα, βρέθηκαν δύο πλοιοκτήτες που η μόνη τους επαγγελματική δραστηριότητα όλη την χρονιά ήταν να ναυλώνει ο ένας το σκάφος της εταιρίας του άλλου -σαν να πήγαινε ο ένας τον άλλον ….βόλτες για να δικαιολογούν κέρδη ή να περνούν δαπάνες στις εταιρίες τους!

- Από τις ποσότητες καυσίμων που φαινόταν να προμηθεύονταν οι συγκεκριμένες εταιρίες, διαπιστώθηκε πως και δεκάδες άλλοι, γνωστοί και οικείοι των πλοιοκτητών, αγόραζαν στο όνομα των εταιριών αφορολόγητο καύσιμο για δική τους χρήση, άσχετη με τους ναύλους.

- Η "μηχανή" ήταν μάλιστα τόσο καλά στημένη, που διαπιστώθηκε πως πρατήριο καυσίμων στους Παξούς προμήθευε μεγάλες ποσότητες όσους ήταν στο κόλπο, αλλά τα τιμολόγια κόβονταν στο όνομα άλλου πρατηρίου στην Κέρκυρα, για λογαριασμό -υποτίθεται πάντα- των δύο αυτών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

jmv7

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝ ΟΥΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣΓΙΟΡΙΣΜΟΣ,ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ,ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ Κ.Λ.ΠΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ,ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ,ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕ!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!

Λαμόγια παντού!

Φυλακή θα μπει κανένας ;;;;;;;;;;;;;

Πολεμηστε εσεις

ας παρουν οι Τουρκοι οτι θελουν. Εγω για αυτην τη Ελλαδα δεν πολεμαω. Χτες κιολας Πηγε ο φιλος μου τη μανα του 57 χρονων στο νοσοκομειο ετοιμοθανατη. Του ζητουσαν 400 ευρω οι αλητες για τις εξετασεις και μονο. Αυτοι ειστε Ελληνες, καλυτερα Τουρκος λοιπον

BicMak

Ο κόσμος το χει τουμπανο και σεις κρυφό καμάρι.....τώρα σας θέλω ομως να δουμε ποσά και αν θα εισπραξετε!!!!

Μαρια

Καλα ε. Δεν το πιστευω...

Τελικό αποτέλεσμα

Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τα ποσά που τελικά μπήκαν στα ταμεία του κράτους από όλες αυτές τις περιπτώσεις. Στον εντυπωσιασμό οι Ελληνες είναι πρώτοι. Στην ουσία ?? Σας προλαβαίνω ... Ελληνας είμαι και εγώ με την μόνη διαφορά ότι δεν έχω κατακλέψει κανέναν και ζητάω απόδειξη και για την τυρόπιτα.

ΣΑΝΟ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Εγω ακομα κια για το τζοκερ,το προπο και ολα αυτα τα καζινοπαιχνιδα,ζηταω αποδειξη...εχουν να μου δωσουν ομως;;;ολα αυτα τα εκκατομυρια που παιζονται εχουν αποδειξη;;;;τι να λεμε τωρα ρε φιλε...εσυ ζητα και για την κα@@@τα αποδειξη...

Τελικό αποτέλεσμα

Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τα ποσά που τελικά μπήκαν στα ταμεία του κράτους από όλες αυτές τις περιπτώσεις. Στον εντυπωσιασμό οι Ελληνες είναι πρώτοι. Στην ουσία ?? Σας προλαβαίνω ... Ελληνας είμαι και εγώ με την μόνη διαφορά ότι δεν έχω κατακλέψει κανέναν και ζητάω απόδειξη και για την τυρόπιτα.

Σοφός

Σιγα το νεο!λες κ δεν τα εχουμε ζήσει..

Παπαγάλος

Πως μπορεί κανείς να δουλέψει για το ΣΔΟΕ; Είναι ωραίες αυτές οι ιστορίες..

5Zalis

... Ας θυμηθούμε για άλλη μια φορά τον ορισμό των λέξεων: Απληστία και Πλεονεξία. Απληστία: η ιδιότητα του άπληστου, το να μην ικανοποιείται ποτέ και να θέλει πάντα περισσότερα! Πλεονεξία: η ιδιότητα του πλεονέκτη, το να επιθυμεί περισσότερα από όσα χρειάζεται ή από όσα έχει!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης