Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στο 1,045 ευρώ το λίτρο

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στο 1,045 ευρώ το λίτρο

Στα 0,80 το λίτρο η τιμή για τα νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Στο 1,045 ευρώ το λίτρο
Από 52,50 έως 1.050 ευρώ θα κυμανθεί η επιδότηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, πιο γνωστή ως «επίδομα θέρμανσης», που θα λάβουν κατά τη νέα χειμερινή περίοδο (από 15-10-2014 έως 30-4-2015) εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής. Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να λάβουν το 1/4 του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους. Να σημειωθεί πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τόσο η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, όσο και η καλοκαιρία που επικρατεί στη χώρα αναμένεται να κρατήσουν χαμηλά τη μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανση. Μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% εκτιμάται ότι η μέση τιμή διάθεσης του καύσιμου στα αστικά κέντρα θα προσεγγίσει το 1,045 ευρώ το λίτρο, ενώ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 6 με 10 λεπτά ακριβότερο. Σημειώνεται πως η τιμή αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο.

Κλείσιμο
Η τιμή του πετρελαίου θα είναι ακόμα χαμηλότερη για τα νοικοκυριά που δικαιούται επίδομα θέρμανσης. Γι' αυτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ ανά λίτρο, τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 24% έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ ανά λίτρο), δηλαδή της τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση εσείς για να υπολογίσετε αν δικαιούστε επίδομα θέρμανσης και πόσο  είναι το ακριβές ποσό, το money-money.gr έχει ετοιμάσει έναν ηλεκτρονικό οδηγό που σας δίνει ακριβή απάντηση, αφού εισάγετε τα δεδομένα (περιοχή κατοικίας, εισόδημα αντικειμενική αξία κ.λπ.).

Υπολογίστε απλά και γρήγορα πόσο επίδομα θέρμανσης δικαιούστε κάνοντας κλικ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης