Ποια κρίση; Οι δισεκατομμυριούχοι αυξάνονται και πληθύνονται...

Ποια κρίση; Οι δισεκατομμυριούχοι αυξάνονται και πληθύνονται...

Στη «χρυσή» λίστα προστέθηκαν φέτος 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε  2.325!

Ποια κρίση; Οι δισεκατομμυριούχοι αυξάνονται και πληθύνονται...
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο αριθμός των ανθρώπων που μετρούν δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς τους. Εν έτει 2014 και παρά την παγκόσμια κρίση που κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει, ο αριθμός των κροίσων πετυχαίνει ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, στη «χρυσή» λίστα προστέθηκαν φέτος 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε  2.325 -αύξηση 7% από το 2013.

Επίσημη πατρίδα τους ανακηρύσσονται οι ΗΠΑ, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από εκεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δείκτη Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014 που δημοσιοποιήθηκε, 57 νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι Αμερικανοί υπήκοοι. Μεγάλη είναι και η συνεισφορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής με 52 και 42 νέες... αφίξεις αντιστοίχως.

Η έρευνα αναφέρει ότι κυρίως αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που κληρονόμησαν τη «μαγιά» που λέμε, αλλά έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσα από τα προσωπικά επιχειρηματικά τους βήματα. Προκύπτει επίσης από τα στοιχεία ότι το 63% των εταιρειών τους είναι ιδιωτικές.

Κλείσιμο
Μεικτές τάσεις δείχνουν οι δισεκατομμυριούχοι στις αναδυόμενες αγορές. Στην Αφρική, ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε, λόγω των εύθραυστων κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών. Ίδια εικόνα και στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, ο συνδυασμένος πλούτος όλων των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 12% στα 7,3 τρισ. δολάρια. Νούμερο μεγαλύτερο από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τον Dow Jones Industrial Average.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης