Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών για αυξήσεις κεφαλαίου Alpha Bank και Πειραιώς

Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών για αυξήσεις κεφαλαίου Alpha Bank και Πειραιώς

Bloomberg: Η Alpha Bank προσφέρει νέες μετοχές αξίας 1,2 δισ. Ευρώ - Στις 1.329 μονάδες το ΧΑ - Στα 0,70€ η Alpha (-5,15%), 2,02€ η Πειραιώς (-1,4%)

Ανοίγουν τα βιβλία προσφορών για αυξήσεις κεφαλαίου Alpha Bank και Πειραιώς
Πριν από λίγα λεπτά με μια αιφνιδιαστική απόφασή της η Πειραιώς αποφάσισε να ανοίξει βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρω. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της τράπεζας, το ενδιαφέρον είναι εντυπωσιακά μεγάλο και θεωρείται βέβαιο ότι θα καλυφθεί τουλάχιστον μία φορά.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε πρώτο το Newmoney. gr,  και η Αlpha Bank προχωρά σε για άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, πριν συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου. Στις 17:30 η τράπεζα επιβεβαίωσε και με  επίσημη ανακοίνωσή της το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με απόφαση της γενικής διεύθυνσης της Alpha, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, πρόκειται να ανοίξει βιβλίο προσφορών με μία έκπτωση έναντι της χρηματιστηριακής τιμής που υπολογίζεται στο 15%. 'Ετσι η τιμή διάθεσης των μετοχών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,61 ευρώ, ωστόσο άλλες πηγές ανέφεραν ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών θα ανέλθει στα 0,65 ευρώ.
Με το βιβλίο των προσφορών δεν επηρεάζεται η συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων και κατόχων warrants, καθώς ανάλογα με τη ζήτηση που θα διαμορφωθεί, οι μέτοχοι και οι κάτοχοι warrants θα πάρουν bonus συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, αφού δηλαδή καλυφθεί η ζήτηση στο εξωτερικό, θα δοθούν μετοχές και στους μετόχους και κατόχους warrants της Alpha.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζήτηση που έχει διαμορφωθεί για τις μετοχές της Alpha, έχει ήδη ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ, ενώ όπως είναι γνωστό η Alpha ζητά μόλις 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης