Μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα!

Μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα!

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων οφειλετών

Μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα!
Εισπρακτική φρενίτιδα έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών, που έβαλε σκοπό να ξετινάξει όσους δεν πληρώνουν την Εφορία. Μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων οφειλετών. Κατά μέσο όρο, οι εφορίες προχωρούν σε 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα. Οι κατασχέσεις χρημάτων στις τράπεζες γίνονται από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, δηλαδή στις 5,5 ώρες αναλογούν 160 κατασχέσεις την ώρα. Με τέτοιους ρυθμούς, η Εφορία μπορεί να κάνει 10 «αναλήψεις» από λογαριασμούς οφειλετών κάθε τρία λεπτά (ή μία κάθε 30 δευτερόλεπτα) λειτουργίας του συστήματος πανελλαδικά.

Μέσα σε έναν χρόνο οι κατασχέσεις τριπλασιάστηκαν αφού τον Ιανουάριο του 2013 είχαν γίνει μόλις 5.871 (αύξηση 195,7%).

Με το μαστίγιο των κατασχέσεων, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν, θέλοντας και μη, στην Εφορία περί τα 260 εκατ. ευρώ για χρέη τους στο Δημόσιο.

Κλείσιμο
«Ο,τι δεν εισπράττεται, κατάσχεται»!

Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν πάρει φωτιά σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε διώξεις και κατασχέσεις εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου. Στόχος του υπουργείου είναι να συντμηθούν και άλλο οι ρυθμοί από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα το νέο σύστημα ηλεκτρονικής κοινοποίησης της κατάσχεσης, το οποίο αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ».

Πρωταθλήτρια στη διενέργεια κατασχέσεων εις χείρας τρίτων αναδεικνύεται η Α’ ΔΟΥ Αθηνών. Τον Ιανουάριο διέταξε να γίνουν 3.401 κατασχέσεις αμοιβών, ενοικίων και υπολοίπων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ πέρυσι είχε τον αντίστοιχο μήνα μόλις 33! Κάθε λεπτό στο ωράριο λειτουργίας του συστήματος γινόταν μία κατάσχεση (ή 136 κάθε εργάσιμη μέρα)!

Στην Καλαμάτα η τοπική ΔΟΥ έκανε 1.463 κατασχέσεις χρηματικών ποσών σε βάρος οφειλετών, ενώ τον Ιανουάριο πέρυσι είχε μόλις 131. Και εδώ δηλαδή μέσα σε έναν χρόνο οι κατασχέσεις δεκαπλασιάστηκαν!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης