Σόρος: Να μην περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία

Σόρος: Να μην περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία

Βολές Σόρος κατά Ευρωπαίων πολιτικών- Ανησυχίες του για την επόμενη μέρα πιθανής κατάρρευσης της Ε.Ε.

Η ΓΣΕΕ αποκρούει νέα μέτρα
 Σόρος: Να μην περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία
«Να μην περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία», ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος, καυτηριάζοντας τις καθυστερημένες αντιδράσεις των Ευρωπαίων έναντι στην κρίση, ζητώντας τους ταυτόχρονα να αναλάβουν άμεσα δράση. Συγκεκριμένα, στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ο Σόρος απαντά στο κρίσιμο ερώτημα για το αν είναι πολύ αργά να διασωθεί η Ε.Ε.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, η Ε.Ε. έχει μετατραπεί από μια ενοποιημένη παγκόσμια δύναμη σε μια εριστική συνομοσπονδία κρατών με εκπληκτικά ποσοστά ανεργίας που ζητούν ανακούφιση από μια απρόθυμη Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σόρος. Μάλιστα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η κρίση ήταν αναπόφευκτη, αποδίδοντας της σε λάθη πολιτικής.

Κλείσιμο
Ωστόσο, εκφράζει τις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα πιθανής κατάρρευσης της Ε.Ε. Οι συνέπειες θα επηρεάσουν οικονομικά και πολιτικά τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε, καλώντας τους Ευρωπαίους να λάβουν δράση. Μάλιστα, την ίδια προτροπή επανέλαβε και σε δηλώσεις του στο δίκτυο Bloomberg, τονίζοντας ότι εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις, η περιοχή μπορεί να ζήσει μια περίοδο στασιμότητας 25 ετών, όπως βίωσε η Ιαπωνία.

Τέλος, στο Bloomberg επανέλαβε μάλιστα και την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να προχωρήσουν με πιο γοργά βήματα στη σύγκλιση, σταματώντας παράλληλα τις πολιτικές που αποθαρρύνουν τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης