Ποιος είναι ο Αργεντινός που αγόρασε τα γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ποιος είναι ο Αργεντινός που αγόρασε τα γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ήταν ο πρώτος ξένος επενδυτής σε ακίνητο εισοδήματος στην Ελλάδα της κρίσης, επενδύοντας πέρυσι κεφάλαια 10,3 εκατ. ευρώ

Ποιος είναι ο Αργεντινός που αγόρασε τα γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Ο Αργεντινός Μάρκος Μαρσέλο Μιντλίν, έχοντας την εμπειρία της πρότερης συνεργασίας του με τον Τζόρτζ Σορος στο διεθνές real estate, θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει ουκ ολίγες επενδυτικές ευκαιρίες, είτε λέγονται πρωτοκλασάτα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, είτε ακίνητα distressed.

Kάπως έτσι, η εταιρεία του, η αργεντίνικη Grupo Dolphin/ Pampa Energia έκανε το μεγάλο βήμα και ήταν ο πρώτος ξένος επενδυτής σε ακίνητο εισοδήματος στην Ελλάδα της κρίσης, επενδύοντας πέρυσι κεφάλαια 10,3 εκατ. ευρώ για ένα από τα κεντρικότερα κτίρια γραφείων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τα γραφεία της BNP Paribas Real Estate και τώρα έχει μισθωθεί στον όμιλο Πειραιώς.

Κλείσιμο
Τώρα, λίγους μόλις μήνες μετά, το αργεντίνικο fund αποφάσισε να ''ξαναχτυπήσει'' στο εγχώριο real estate προχωρώντας στην αγορά από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του συγκροτήματος γραφείων της Παντεχνική, του Χ. Γιόκαρη, η οποία είχε ενώσει τις δυνάμεις της τη δεκαετία του '00 με τον ισχυρότερο εγχώριο κατασκευαστικό όμιλο. Πρόκειται για εξαώροφο κτίριο γραφείων άνω των 8.000 τ.μ. που είναι αυτή την στιγμή μισθωμένο σε άλλες εταιρείες εξασφαλίζοντας μία απόδοση της τάξης του 10% περίπου για το αργεντίνικο fund.

Στελέχη του εγχώριου real estate αναφέρουν ότι τα κεφάλαια που διέθεσε το αργεντίνικο fund, το οποίο αναζητεί κυρίως ακίνητα που θα του εξασφαλίζουν συγκεκριμένο εισόδημα, είναι και στις δύο περιπτώσεις λίγα σε σχέση με ό,τι θα άξιζαν τα ίδια κτίρια στην προ κρίσης περίοδο, δεδομένου ότι τα επαγγελματικά ακίνητα έχουν απωλέσει την τελευταία πενταετία έως και το 50% της αξίας τους...  Οι πληροφορίες λένε ότι τα ''χτυπήματα'' του κ. Μιντλίν στο εγχώριο real estate θα έχουν και συνέχεια, ειδικά στο κομμάτι των επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος.  

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης