Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Fitch στα stress tests της ΤτΕ

Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Fitch στα stress tests της ΤτΕ

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι διαχειρίσιμες ακόμα και με το δυσμενέστερο σενάριο

Confidence vote from Fitch for the BoG stress tests
Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών είναι διαχειρίσιμες, και αναμένεται να αντιμετωπιστούν χωρίς να χρειαστεί bail in (κούρεμα) των senior ομολόγων, σημειώνει η Fitch.

Ο οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επιδόσεων των τεσσάρων τραπεζών στα stress test και εκτιμά ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank είναι καλύτερα τοποθετημένες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην άντληση κεφαλαίων.

Κατά την άποψη των αναλυτών, οι τράπεζες θα καλύψουν τις ανάγκες τους μέσω ενός συνδυασμού εσωτερικών λύσεων και άντλησης νέων κεφαλαίων, αν και κάποια μορφή κρατικής βοήθειας είναι πιθανή.

Κλείσιμο
Η Fitch εκτιμά ότι το ΤΧΣ έχει πόρους περίπου 9 δισ. ευρώ στη διάθεσή του και πιστεύει ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με δεδομένο το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.

Στην περίπτωση της Εθνικής, η Fitch σημειώνει ότι οι ανάγκες των 2,2 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από την πώληση ποσοστού της Finansbank (που παρότι είναι ευάλωτη στις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία, έχει υπάρξει έντονα κερδοφόρος) και εσωτερικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές ελληνικές τράπεζες, η Fitch εκτιμά ότι  θα καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες μέσω της συγχώνευσής τους με τις συστημικές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης