Φόρους και στο... πλατύσκαλο κρύβει το νέο έντυπο Ε9

Φόρους και στο... πλατύσκαλο κρύβει το νέο έντυπο Ε9

Παγίδες κρύβουν οι ορισμοί του υπουργείου ειδικά για τα αγροτεμάχια, αλλά και για τα νομιμοποιημένα αυθαίρετα με ΕΝΦΙΑ για κάθε στεγασμένο χώρο

Φόρους και στο... πλατύσκαλο κρύβει το νέο έντυπο Ε9
Σε «παγίδα» για 4,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες μπορεί να εξελιχθεί το νέο έντυπο Ε9, που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών. Από φέτος τα λάθη πληρώνονται ακριβά, αφού πλέον φορολογούνται και ιδιοκτήτες που τα προηγούμενα χρόνια δήλωναν αγροτεμάχια αλλά έμεναν αφορολόγητοι. Οι φόροι φτάνουν έτσι μέχρι … στο πατάρι, το οποίο θα πρέπει δηλωθεί και αυτό μαζί με το υπόλοιπο ακίνητο.

Οι κάτοχοι ακινήτων διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν στους 70 κωδικούς του νέου Ε9 για να κάνουν διορθώσεις και αλλαγές ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν και επιπλέον φόρους από όσους οφείλουν.

Ασχέτως όμως πώς δήλωναν κάθε ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι, το υπουργείο Οικονομικών δίνει πλέον και τους δικούς τους ορισμούς για το αν ένα αγροτεμάχιο θα φορολογηθεί με ειδικούς συντελεστές σαν βοσκότοπος, καλλιεργήσιμη έκταση ή και αρδευόμενο, ασχέτως τι θεωρεί ο ιδιοκτήτης του. Για παράδειγμα, η εφορία θεωρεί «βοσκότοπους» μόνο τα … κατσάβραχα, ενώ «καλλιεργήσιμα» θεωρεί και τα ακαλλιέργητα που δηλώνονταν σαν «βοσκότοποι» εάν γειτονεύουν με καλλιέργειες. «Αρδευόμενα» θεωρεί και τον κήπο  του σπιτιού που συνορεύει με ποτάμι.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης