Τουρισμός: «Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας για 10.000 ανέργους

Τουρισμός: «Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας για 10.000 ανέργους

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας»

Τουρισμός: «Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας για 10.000 ανέργους
«Επιταγή» εργασίας δίνει ο τουρισμός σε 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, με την αμοιβή τους για πεντάμηνη κατάρτιση-απασχόληση να διαμορφώνεται από 2.400 έως 2.700 ευρώ, δίνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Γιάννη Βρούτση και Όλγας Κεφαλογιάννη.

Το πρόγραμμα δημιουργεί 10.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό και είχε παρουσιαστεί πρόσφατα από τους δύο αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Βρούτσης υπέγραψε σήμερα την απόφαση, η οποία αφορά, επί λέξει, στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί στις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο τουρισμού».

Κλείσιμο
Πρόκειται, ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση των παραπάνω επιτυχημένων δράσεων και σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών, που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις, στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα.

Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων άνω των 25 ετών ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα.

Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους έξι μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης