Κέρδη στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street

Μετά τα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας των ΗΠΑ

 Κέρδη στη Wall Street
Ισχυρά κέρδη στη Wall την Παρασκευή με τον S&P 500 να ανακάμπτει από την πενθήμερη πτώση, καθώς η έκθεση για την αγορά εργασίας το Νοέμβριο έδειξε πτώση της ανεργίας σε χαμηλό πέντε ετών ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε υψηλό πέντε μηνών.

Εβδομαδιαία πτώση 0,04% για τον S&P 500 ενώ και ο Dow σημείωσε απώλειες 0,4% συνολικά την εβδομάδα.

Κλείσιμο
Άνοδος 0.1% για τον Nasdaq στην εβδομάδα.

O Dow σημείωσε κέρδη 1,25% στις 16.020 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,12% στις 1.805 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,74% στις 4.063 μονάδες.

"Τα data για τις δουλειές δε θα αλλάξουν την όλη εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας", ανέφερε στο Bloomberg ο John Canally, στρατηγικός αναλυτής στην LPL Financial Corp.

"Δεν ήταν μία έκθεση (τα data) που να "λένε ότι η Fed θα πατήσει το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας τον Δεκέμβριο. Είναι ένα παιχνίδι taper-no taper και φαίνεται ότι αυτή ήταν η αντίδραση στο no-taper". 

"Ακούγεται σαν να είναι καλά τα νέα για την αγορά και τα καλά νέα είναι πάντα καλά νέα", ανέφερε ο Phil Orlando, στρατηγικός αναλυτής μετοχής στην Federated Investors.

"Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας ήταν θαυμάσια. Δεν μπορώ να βρω κάτι άσχημο.  Τώρα περιμένουμε το μέσο όρο τετραμήνου να είναι πάνω από τις 200.000 θέσεις εργασίας", ανέφερε ο Orlando.

Η βελτίωση του κλίματος "έχει θετικές επιπτώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να περάσουμε καλύτερα Χριστούγεννα ό, τι πιστεύαμε πριν από λίγες εβδομάδες. Με τις καταναλωτικές δαπάνες για το 70 τοις εκατό του ΑΕΠ, και με τις χριστουγεννιάτικες δαπάνες σε εξέλιξη, αυτή η ανάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική", πρόσθεσε ο Orlando.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης