ΗΠΑ: Έπεσε το δολάριο μετά τα στοιχεία για την εργασία

ΗΠΑ: Έπεσε το δολάριο μετά τα στοιχεία για την εργασία

Στα 1,3661 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου - Προστέθηκαν 203.000 νέες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο στις ΗΠΑ - Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας η ανεργία



ΗΠΑ: Έπεσε το δολάριο μετά τα στοιχεία για την εργασία
Τον κατήφορο πήρε το δολάριο, έναντι του ευρώ, μετά τα στοιχεία που αφορούν στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3675 δολ., από το επίπεδο των 1,3665 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3661 δολάρια.
Κλείσιμο

Στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ προστέθηκαν 203.000 νέες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο με αποτέλεσμα η ανεργία να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας (7%). Ωστόσο η ενθαρρυντική αυτή εξέλιξη της αμερικανικής οικονομίας, η οποία αντανακλά την δυναμική ανάκαμψη της, δεν αναμένεται να επισπεύσει την αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed). H κρατούσα άποψη είναι ότι η Fed θα ξεκινήσει να περιορίζει το "τύπωμα" νέου χρήματος από τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο η Κεντρική Τράπεζα είχε προεξοφλήσει την παρατηρηθείσα βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Έτσι το ευρώ διατήρησε και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου τη θετική δυναμική που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ντράγκι και συγκεκριμένα η μη απουσία κάποιας αναφοράς για το ενδεχόμενο εφαρμογής μη συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής, όπως τα αρνητικά επιτόκια ή αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Την ίδια ημέρα, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης