Στουρνάρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η... Εκάλη

Στουρνάρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η... Εκάλη

Αποφασισμένος να περάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων με βολές εναντίον των πλούσιων ιδιοκτητών που είναι εισοδηματίες από τα ενοίκια φαίνεται πως είναι ο Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η... Εκάλη
Aποφασισμένος να περάσει το νόμο για τα ακίνητα και να πετάξει το γάντι στους πλούσιους ιδιοκτήτες παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το ενιαίο φόρο των ακινήτων, εμφανίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο υπουργός Οικονομικών: «Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης». Μάλιστα σε δηλώσεις του στο Βήμα, ο κ. Στουρνάρας τους χαρακτηρίζει «Absentee landlords» που πρόκειται για έναν οικονομικό όρο για τους ιδιοκτήτες που περιορίζονται στα εισοδήματα από ενοίκια και απουσιάζουν από επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Παράλληλα, επιμένει στην άποψη του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, παρουσιάζοντας μάλιστα τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι οι φόροι ανέρτχοινται στο 35% του ΑΕΠ όσο περίπου είναι η φοιρολογική επιβάρυνση στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας», ενώ παράλληλα περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και από κόμματα της Αριστεράσς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης και των πλουσίων.
Μάλιστα, αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα που εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές νεοφιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, η κυρία Μιράντα Ξαφά και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης