“Σεβαστές οι προσπάθειες των Ελλήνων, μακρύς ακόμα ο δρόμος”

“Σεβαστές οι προσπάθειες των Ελλήνων, μακρύς ακόμα ο δρόμος”

“Εύθραυστη η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα” δηλώνει ο Φρ. Ράινφελντ - “Η λιτότητα δεν θα φέρει ποτέ επενδύσεις”, καταγγέλει ο Πολ Κρούγκμαν

Οι κόρες της Ντέμι Μουρ και του Μπρους Γουίλις
“Σεβαστές οι προσπάθειες των Ελλήνων, μακρύς ακόμα ο δρόμος”
Η ελληνική οικονομία, οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών να διαχειρισθούν την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αλλά και η στάση των εταίρων, πρωτίστως δε η επιλογή της αυστηρής λιτότητας που επελέγη ως “φάρμακο” για την Ελλάδα, βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά σε εκπομπή του ειδησεογραφικού δικτύου Euronews και σε δημοσίευμα των New York Times.

Αρχής γενομένης από τις απόψεις του Σουηδού πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ για την ελληνική κρίση, έτσι όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο φακό του Euronews και στην εκπομπή «Global Conversation»

Κλείσιμο
Ο κ. Ράινφελντ απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Ιζαμπέλ Κουμάρ, αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την επιτυχημένη αντίδραση της Σουηδίας που εξακολουθεί πάντως να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανεργία των νέων, τη μετανάστευση και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έδειξε να κατανοεί την δυσφορία των Ευρωπαίων για τα μέτρα λιτότητας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σέβομαι τις προσπάθειες των Ελλήνων, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου πως κρίνει το γεγονός ότι οι Έλληνες όμως βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι και κατά πόσον πιστεύει πως η Ελλάδα προσπαθεί αρκετά, ο κ. Ράινφελντ απάντησε πως καταλαβαίνει γιατί οι Έλληνες είναι πολύ απογοητευμένοι καθώς δε βλέπουν φως στο τούνελ. Σημείωσε και η Η Σουηδία βίωσε μια σφοδρή οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και της πήρε σχεδόν 10 χρόνια για να επανέλθει. “Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη συγκυρία, αλλά έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά το επίπεδο του χρέους είναι πολύ υψηλό. Γι ‘αυτό εξακολουθεί να είναι εύθραυστη η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα”, συμπλήρωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα αναφέρθηκε και ο νομπελίστας Οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Σε άρθρο του στους New York Times ο κ. Κρούγκμαν γράφει πως η λιτότητα δεν πρόκειται να φέρει ποτέ επενδύσεις και φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού την Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύει και ένα σχετικό διάγραμμα της Eurostat με την πορεία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας την περίοδο 2009-2013, στο οποίο η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή τελευταία θέση!



Ο γνωστός οικονομολόγος κάνει λόγο για την “μεγάλη παγίδα” και ξεκαθαρίζει πως η περίπτωση της Ελλάδας απέδειξε σε όλους ότι οι σκληρές περικοπές δεν πρόκειται να προσελκύσουν ποτέ επενδύσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης