Süddeutsche Zeitung: Χιλιάδες Έλληνες χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν

Süddeutsche Zeitung: Χιλιάδες Έλληνες χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν

«Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ» γράφει η γερμανική εφημερίδα

Süddeutsche Zeitung: Χιλιάδες Έλληνες χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν
Με τίτλο «Οι πειρατές του δικτύου» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης, την αδυναμία πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από χιλιάδες πολίτες.

«Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλάει με τον Θεόδωρο Μαρινέλλη, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών που αναλαμβάνει την επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους. «Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο Μαρινέλλης και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. «Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν».

Κλείσιμο
Η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι, γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα. Ο Μαρινέλλης φρόντισε να αποκαταστήσει, παράνομα, τη σύνδεση τονίζει η Süddeutsche Zeitung.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης