Εξώσεις-εξπρές απαιτεί η Τρόικα

Εξώσεις-εξπρές απαιτεί η Τρόικα

«Όχι» σε πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων από Χατζηδάκη που αντιπρότεινε τη διατήρηση του καθεστώτος των παλαιών μισθώσεων και την τριετή προστασία των νέων μισθώσεων


Ανιστον και Κοξ ξανά μαζί
Εξώσεις-εξπρές απαιτεί η Τρόικα
Φρένο στις πιέσεις της Τρόικα για πλήρη απελευθέρωση «εδώ και τώρα» των επαγγελματικών μισθώσεων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Η Τρόικα εμμένει στην πλήρη απελευθέρωση τους, ακόμα και των παλαιών που είναι ήδη εν ισχύι, αλλά δέχθηκε τελικά να εξετάσει και να απαντήσει επί της συμβιβαστικής πρότασης του Κωστή Χατζηδάκη για τριετή –τουλάχιστον- προστασία των νέων μισθώσεων, αλλά και πλήρη προστασία όλων των παλαιών μισθώσεων με κάποιες αλλαγές στις ρήτρες πρόωρης καταγγελίας του συμβολαίου.

Η  αρχική πρόταση του υπουργείου προέβλεπε 6 έτη προστασίας στις επαγγελματικές μισθώσεις, πρόταση την οποία απέρριψε η Τρόικα χωρίς δεύτερη συζήτηση (“no way” ήταν απάντηση)!

Η Τρόικα υποστηρίζει ότι καθεστώς προστασίας μόνο σε τέσσερις χώρες της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία) και ότι η πλήρης απελευθέρωση θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον ενοικιαστών και ιδιοκτητών.  Υποστήριξαν μάλιστα ότι πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν κενά τα μαγαζιά τους επειδή δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε χαμηλά με ορίζοντα 12ετίας, ενώ ο κ.Χατζηδάκης αντέτεινε πως το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που να ζητούν να στεγαστούν για να λειτουργήσουν. Η Τρόικα αναμένεται αν απαντήσει σύντομα μέσω email ώστε μέσα στον Οκτώβριο να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης