Ένα εκατομμύριο περισσότεροι πλούσιοι το 2012

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι πλούσιοι το 2012

Ο συνολικός πλούτος των «Rich and Famous» για το παρελθόν έτος ανέρχεται στα 46.200 τρισ. δολάρια - Περισσότεροι νέοι με αμύθητες περιουσίες στις ΗΠΑΟ συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων στον κόσμο αυξήθηκε κατά 10 τοις εκατό το 2012  σε σχέση με το 2011 και ανήλθε στα 46.200 τρισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι κατά τρεις φορές περισσότερο από την ετήσια οικονομική παραγωγή των ΗΠΑ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των υπερ-πλουσίων κατά το παρελθόν έτος, καθώς το 2011 οι «Rich and Famous» υπολογίζονταν στα 11 εκατομμύρια και η συνολική τους περιουσία στα 42 τρισ. Δολάρια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση «World Wealth 2013», υπάρχουν συνολικά 12 εκατομμύρια άνθρωποι με αμύθητες περιουσίες σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών, όπου διαμένουν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 11,5 τοις εκατό το 2012 και ανήλθε στους 3.730.000, αριθμός ο οποίος σε συνδυασμό πλούτου εκτιμάται σε 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα αυτά δεδομένα οι ΗΠΑ μετατόπισαν την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου κατείχε μέχρι το 2011 την πρώτη θέση και πλέον βρίσκεται στη  δεύτερη, με 3,68 εκατομμύρια πολυεκατομμυριούχους, η συνολική περιουσία των οποίων αγγίζει τα 12 τρισ. δολάρια. Ο αριθμός των υπερ-πλούσιων επενδυτών στην περιοχή ήταν αυξημένος πάνω από 9 τοις εκατό εν συγκρίσει με το 2011.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για 1,9 εκατομμύρια πολίτες της που... δεν ξέρουν τι έχουν, ενώ στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Γερμανία, όπου ένα εκατομμύριο Γερμανοί είναι στη λίστα των πλουσιότερων παγκοσμίως. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 465.000 εκατομμυριούχους.

Εν τω μεταξύ, ολόκληρη η Αφρική «φιλοξενεί» μόλις 140.000 εκατομμυριούχους Παρόλα αυτά ο αριθμός τους ανέβηκε κατά 10 τοις εκατό το 2012 σε σχέση με το 2011.

Όσον αφορά στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου,  3,4 εκατ. άτομα υψηλής οικονομικής θέσης είναι Ευρωπαίοι. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 7,5 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2011.

Οι ερευνητές υπολόγισαν τον αριθμό των πολυεκατομμυριούχων μεταξύ των υπερ-πλούσιων ιδιωτών, αφού διαπίστωσαν ότι υπάρχουν συνολικά 110.000 άτομα με καταθέσεις άνω των 30 εκατ. δολαρίων, ενώ όλοι μαζί κατέχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι συγγραφείς της μελέτης συνέλεξαν πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών σε 71 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 98 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouas0

Ο υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζει «βασική προτεραιότητα» τη φορολογική μεταρρύθμιση - Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, η πλήρης άρση των capital controls και η αποπληρωμή του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ

24
FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9