Περιθώριο 36 δόσεων για χρέη στην εφορία, μόνο για συνεπείς οφειλέτες

Περιθώριο 36 δόσεων για χρέη στην εφορία, μόνο για συνεπείς οφειλέτες

Τις προηγούμενες ημέρες, ο νέος πανίσχυρος γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δέχτηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής μεγάλης εφορίας της Αθήνας.

Περιθώριο 36 δόσεων για χρέη στην εφορία, μόνο για συνεπείς οφειλέτες
Τις προηγούμενες ημέρες, ο νέος πανίσχυρος γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δέχτηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής μεγάλης εφορίας της Αθήνας. Ο πολύπειρος έφορος τού εξήγησε από τη δική του σκοπιά, γιατί το κράτος αδυνατεί να μαζέψει έσοδα. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι εφορίες δεν μπορούν να κάνουν πολλές δόσεις στις ληξιπρόθεσμες  όφειλες των πολιτών. Έως τώρα τα αρμόδια τμήματα έδιναν έως και 11 δόσεις και μόνο με παρέμβαση του εφόρου σε κάποιες περιπτώσεις ρύθμιζαν τις όφειλες τους σε 20 –22. Μάλιστα, σε μεγάλες εφορίες της Αθήνας που βρίσκονται σε πλούσιες περιοχές (Γλυφάδα, Κηφισιά) οι έφοροι δεν έκαναν ούτε τις 22 δόσεις. Ακολουθούσαν το γράμμα του νόμου και ρύθμιζαν τα χρέη των πολιτών σε 11 δόσεις.

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Θεοχάρης αποφάσισε να αλλάξει πλεύση. Κάλεσε τους επικεφαλής των ΔΟΥ των πλουσιότερων περιοχών της Ελλάδος και τους έδωσε εντολή από εδώ και στο εξής οι δόσεις να φτάνουν τις 36 και στην έσχατη περίπτωση να φτάνουν τις 48.

Η εγκύκλιος Θεοχάρη καλεί εμμέσως τους φορολογούμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βάρη της αρχικής ρύθμισης, να σπεύσουν στις εφορίες και να υποβάλουν μία νέα αίτηση, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση με περισσότερες δόσεις, χωρίς να απαιτείται να ισχυριστούν ότι έχει μεσολαβήσει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός (π.χ. απόλυση, μείωση μισθού, προβλήματα υγείας κλπ) που να ανέτρεψε την οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους και, ένεκα τούτου, να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής. Αρκεί απλώς η δεύτερη αίτηση, επικαλούμενοι απλώς τις πραγματικές δυσκολίες τους, με τη βασική προϋπόθεση όμως ότι δεν θα έχουν φανεί ασυνεπείς στην αρχική ρύθμιση (γιατί τότε «τιμωρούνται» βάσει του νόμου με μείωση των δόσεων) και φυσικά να μην… «ξεσπάσουν» τα νεύρα τους στον εφοριακό υπάλληλο για τις λιγοστές δόσεις και τα μεγάλα ποσά καταβολής που τους διακανονίζει.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης