Ρίσκο συνεχίζει να αποτελεί ενδεχόμενη Grexit από την ευρωζώνη

Ρίσκο συνεχίζει να αποτελεί ενδεχόμενη Grexit από την ευρωζώνη

Σύμφωνα με την Moody’s, οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για εκτόνωση της κρίσης χρέους στην περιοχή, το μόνο στο οποίο θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι να κερδιθεί χρόνος ώστε οι νομοθέτες να αναλάβουν δράση ενώ η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει, αποτελώντας μεγάλο ρίσκο...

Ρίσκο συνεχίζει να αποτελεί ενδεχόμενη Grexit από την ευρωζώνη
Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη παραμένει, αποτελώντας μεγάλο ρίσκο.

Σύμφωνα με την Moody’s, οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για εκτόνωση της κρίσης χρέους στην περιοχή, το μόνο στο οποίο θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι να κερδιθεί χρόνος ώστε οι νομοθέτες να αναλάβουν δράση. 

Η διαδικασία επούλωσης των οικονομικών «πληγών» της Ευρώπης, όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, και η τελική εξεύρεση λύσης θα διαρκέσει χρόνια. Σύμφωνα με τον Yves Lemay, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας που μίλησε από τις Βρυξέλλες, «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «παραμένει ένα σημαντικό ρίσκο, το οποίο αν πάρει σάρκα και οστά θα δημιουργήσει μία αξιωσημείωτη οικονομική συγκυρία» υπογράμμισε ο Lemay.

Όσο για την Ισπανία και τη Γαλλία, για τη μεν πρώτη, μεγάλης σημασίας θα είναι οι προοπτικές ανάπτυξής της για τον μελλοντικό βαθμό που θα λάβει ενώ για τη δεύτερη, η σχετική έκθεση της Moody’s θα δημοσιοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης